MHF

Tylösandsseminariet 2018 har temat "Så delar vi vägen – Tryggt och säkert", 4-5 september

Dela

Tisdag 4 september öppnar den sextioandra upplagan av Tylösandsseminariet. I år är temat för trafiksäkerhetskonferensen: "Så delar vi vägen – Tryggt och säkert". Om vi ska nå målen inom trafiksäkerhet så räcker det inte att göra kampanjer och att bygga säkrare infrastruktur. Vi måste också hitta sätt att verkligen påverka var och en, såväl privatpersoner som företag och organisationer.

Tisdag 4 september öppnar den sextioandra upplagan av Tylösandsseminariet. 

I år är temat för trafiksäkerhetskonferensen: "Så delar vi vägen – Tryggt och säkert".

Om vi ska nå målen inom trafiksäkerhet så räcker det inte att göra kampanjer och att bygga säkrare infrastruktur. Vi måste också hitta sätt att verkligen påverka var och en, såväl privatpersoner som företag och organisationer. 

Förra året dog 253 personer i trafiken i Sverige. Det var ett av de lägsta dödstalen någonsin. I år kan vi redan se att dödstalet inte ser lika bra ut. 136 döda redan första halvåret. Vad krävs för att nå målen? Hur håller vi takten uppe? Var står vi nu?

Under seminariet möter vi talare som Generaldirektören för Trafikverket Lena Erixon och stf Generaldirektören för Transportstyrelsen Ingrid Cherfils, samt representanter för bland annat transportbranschen, taxinäringen, försvaret och kommuner. Tillfälle för fördjupning, frågor och samtal med spännande och kunniga experter.

Konferensen avslutas onsdag 5 september ca kl 14:45

Årets programblock

  • Säkerhetskultur
  • Tillsammans för Nollvisionen
  • Brott och straff
  • Framtid
  • Tryggt och säkert (förebyggande)
  • Oskyddade trafikanter
  • Vägen som arbetsplats
  • Personligt ansvar


Det går att efteranmäla sig på plats från tisdag 08:00.


Pressträff med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon tisdag 12:30.

Journalister får ackreditering genom att kontakta pressansvarig Micke Valier 0765-48 97 20

Kontakter

Camilla Spennare
Projektledare
072-141 38 04
camilla.spennare@mhf.se

Länkar

Om

MHF
MHF
Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr
120 30 Stockholm

http://mhf.se

MHF är en ideell trafiksäkerhetsorganisation som främst arbetar för trafiknykterhet. Vi har ca 15 000 medlemmar. Organisationen är uppdelad i sju geografiska regioner och ca 210 lokalavdelningar.

Sedan starten 1926 har vi tagit aktiv del i många olika frågor med syfte att höja trafiksäkerheten i Sverige. MHF har bland annat medverkat till att genomföra högertrafikomläggningen, lagstadgade låga promillegränser och användande av säkerhetsbälte.

Vi arbetar i linje med nollvisionen som riksdagen beslutat om – att ingen ska dö eller skadas i trafiken. Vi fokuserar därför våra insatser på att delmålet för år 2020 med 99,9 procent nykter trafik i Sverige ska uppnås. Vår nollvision: ingen ska dö av rattfylleri!

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

Östersund i fokus på Trafiknykterhetens Dag14.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Tisdagen 14 maj är det Trafiknykterhetens dag. En dag som MHF instiftat för att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri. På 300 platser över hela landet uppmärksammas Trafiknykterhetens dag med olika aktiviteter. Polisen gör i samarbete med MHF en storsatsning med extra trafiknykterhetskontroller i delar av landet. Vårt huvudevenemang kommer i år att vara i Östersund, där vi kommer att finnas på Stora Torget mellan klockan 10:00 och 16:00.

Kan mer än var femte förare ha kört bil påverkad?1.2.2019 14:45:44 CETPressmeddelande

På Jönköpings stora nyhetssajt Jnytt.se pågår just nu en intressant webbenkät. Frågan som ställs är: "Har du någon gång kört bil påverkad av något olagligt?". I skrivande stund svarar över 21% att det "tyvärr har hänt". Om det skulle vara statistiskt hållbart så skulle alltså mer än var femte bilist ha kört påverkad av alkohol, droger eller medicin. Extremt skrämmande siffror som visar på en absurd alkoholnorm, säger MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum