Yrkesplugget i Sverige AB

Tyska företag besöker svensk skola i syfte att lära

Dela

I veckan besöktes gymnasie- och vuxenskolan Yrkesplugget Bromma av representanter från skolor, företag och organisationer som ingår i Berlin Handelskammare i Tyskland. Arrangör från svenskt håll var Amledo & Co AB som är specialiserade på utbildnings- och arbetsmarknadsprojekt.

Representanterna kom bland annat från Autohaus Gotthard König GmbH, boeba Montagen- und Aluminium-Bau GmbH, Hans-Böckler-Schule OSZ Konstruktionsbautechnik, Koch Sanitätshaus GmbH och Krone Gebäudemanagement und Technologie GmbH med flera.

Intresset var stort hur undervisning sker på Yrkesplugget bland annat med skolans case-modell samt vilka utmaningar man möter och hur dessa hanteras. Frågor som också intresserade representanterna var bl.a. svenska utbildningssystemet, integration, språkbarriärer med mera.

Yrkesplugget imponerade också besökarna gällande samarbete skolan skapat med olika branscher och företag, främst för praktikplatser. Men också för gemensamma åtgärder för att trygga tillväxten av elever.

Föredragshållare på Yrkesplugget var Kerstin Dautel som är lärare på skolan och som är av tysk nationalitet. Ansvarig för de inbjudna på Yrkesplugget var Jesper Ström, arbetsplats-ansvarig (APL), gällande praktikplatser ute på företagen.

Nyckelord

Kontakter

För mer information:

Annelee Bergstrand
VD och Huvudman
annelee@yrkesplugget.se
08-409 142 00

Maria Gahn
Rektor Yrkesplugget Bromma
maria.gahn@yrkesplugget.se
08-409 14 202

Kerstin Dautel
Lärare
kerstin.dautel@yrkesplugget.se
076-138 31 01

Jesper Ström
Lärare / APL-ansvarig
jesper.strom@yrkesplugget.se
076-768 89 90

Bilder

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Våra kärnvärden är:  Elevfokuserade, Kompetenta, Nytänkande, Lösningsinriktade, Branschfokuserade och Mångfald.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21:29 CESTPressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38:12 CETPressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum