Volkswagen Group Sverige AB

Tyska transportstyrelsen konstaterar oförändrad prestanda

Dela

Genomförandet av den tekniska åtgärden för berörda dieselmodeller inleds nu med Volkswagen Amarok. Den tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) har nu konstaterat att den godkända tekniska åtgärden på Volkswagen Amarok kan utföras utan att prestanda, bränsleförbrukning eller koldioxidutsläpp påverkas.

I december 2015 presenterades för KBA specifika tekniska lösningar på de dieselmotorer i motorfamiljen EA 189 som berörs av kväveoxidfrågan. Enligt överenskommet har åtgärden nu påbörjats med 2,0 TDI-motorn i Volkswagen Amarok.

Installationen av den nya mjukvaran innebär att Amarok uppfyller de gränsvärden som krävs enligt avgasnormen EU5. Efter omfattande undersökningar har KBA godkänt uppdateringen och även bekräftat att åtgärden inte påverkar bränsleförbrukning, prestanda, koldioxidutsläpp och ljudnivå hos berörda fordon, vilket också hela tiden har varit Volkswagens mål med åtgärden.

En mjukvaruuppdatering är planerad för 1,2-liters, 1,6-liters och 2,0-liters EA189-motorer. Volkswagen börjar med Amarok och kort därefter följer Passat. Under de närmaste månaderna kommer åtgärderna att genomföras på motorerna med 1,2- och 1,6-liters kapacitet. Åtgärdskampanjen för berörda bilar kommer att pågå över 2016.

Att åtgärden skulle vara så kundvänlig som möjligt var en viktig aspekt i utvecklingen av den tekniska lösningen. Åtgärden beräknas ta mindre än en halvtimme att genomföra. På 1,6 litersmotorn ska en så kallad flödesriktare också monteras, och åtgärden inklusive mjukvaruuppdateringen förväntas ta mindre än 45 minuter. De kan utföras vid ordinarie servicetillfälle.

Volkswagen Group Sverige har kontaktat alla berörda kunder. Dessa kommer, som tidigare har meddelats, att hållas skadeslösa.

På den speciella hemsidan www.vwdieselinfo.se finns all information om dieselfrågan samlad.

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2015 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 93 000 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 12 600 lätta transportbilar vilket är 28 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 9,9 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2015.

 

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Dobrindt och Diess Tyske transportministern Alexander Dobrindt i samspråk med Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.
Dobrindt och Diess Tyske transportministern Alexander Dobrindt i samspråk med Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Volkswagen Group Sverige är den största bilimportören på den svenska marknaden och har sitt huvudkontor i Södertälje. Gruppen marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, VW Transportbilar och Porsche.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

Müller: "Futures of Mobility” – ett nytt sätt att se på mobilitet i städerna6.3.2018 11:27Pressmeddelande

/200 "framtida ledare" från hela koncernen visualiserar mobilitet i städerna, år 2030+ /Samarbete med Kuka: "CarLa" är den första mobila laddroboten för elektriska bilar /Partnerskap med städer är en viktig inkubator för individuella mobilitetslösningar /Transferbussen MOIA lanseras i Hamburg i slutet av året /Införandet av e-mobilitet går stadigt snabbare /Müller: "Vi tar Roadmap E ut på vägarna – snabbt och resolut."

Systematiskt genomförande av strategin lönar sig – rekordvinst för Volkswagen-koncernen 20171.3.2018 09:38Pressmeddelande

/Försäljningsintäkterna för koncernen under 2017 ökade betydligt jämfört med föregående år, till 230,7 miljarder euro /Nytt rekord för kundleveranser med 10,7 miljoner fordon /Rörelseresultatet före engångsposter ökade 2,4 miljarder euro till 17,0 miljarder euro /Förslag till utdelning: nästan en fördubbling till 3,90 euro per stamaktie och 3,96 euro per preferensaktie /Nettolikviditeten i Automotive Division på 22,4 miljarder euro ligger kvar på en robust nivå /VD Matthias Müller: "Vår framtidsplan TOGETHER – STRATEGY 2025 träder i kraft och blir allt mer konkret."

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum