Tyska Turistbyrån

Tyska Turistbyrån är huvudsponsor för Vagabonds Tågresedag på Stockholms Centralstation den 6 december 2019

Dela

Stockholm, den 4 december 2019: Statistik över tågbiljettsförsäljningen visar ett kraftigt ökat intresse för tågresor till Tyskland. Ökningen gäller både enkelsträckor och rundresor med exempelvis Interrailkort. Trenden bekräftas i Tysklands incomingsiffror som visar en ökning på 5,3 procent för övernattningar på hotell och logianläggningar med tio bäddar eller fler under perioden juni till augusti 2019.

Brocken: Ånglokomtivtåget Brockenbahn. FOTO: © GNTB / Francesco Carovillano
Brocken: Ånglokomtivtåget Brockenbahn. FOTO: © GNTB / Francesco Carovillano

Utvecklingen i branschen bekräftar trenden. Under 2020 kommer Snälltåget att mångdubbla sina avgångar för direkttåg mellan Malmö och Berlin. Och SJ, som från december 2019 erbjuder tre avgångar dagligen för sträckan Stockholm-Köpenhamn-Hamburg, satsar på att återinföra försäljning av utrikesbiljetter nästa år. Dessutom utreder den svenska regeringen ett eventuellt återinförande av direktlinjer mellan Sverige och kontinenten.

Tågresenärer – en viktig målgrupp för Tyskland

Tågresenärer är en mycket intressant målgrupp för oss, säger Iris Müller, marknadschef på Tyska Turistbyrån i Sverige. Målgruppen vill minimera sitt ekologiska fotavtryck och väljer därför att resa med tåg.

På Vagabonds Tågresedag den 6 december på Stockholm Centralstation kommer Tyska Turistbyrån att delta som huvudsponsor.Tyska partners på plats är Deutsche Bahn samt turistråden i Mecklenburg-Vorpommern, Spreewald, Hannover, Bremen och Hamburg.

En av de många aktiviteterna under evenemanget är en tävling i samarbete med Sharp, Silverrail, som står bakom Interrailportalen europarunt.se, och våra tyska partners. Deltagarna tävlar om tre resor till utvalda destinationer i Tyskland.

Författarna och resejournalisterna Anna W. Thorbjörnsson och Marko T. Wramén (”Historiska Berlin” och ”Med tåg genom Europa”) kommer att prata om sina resor och ge besökarna sina bästa Tysklandstips. Man kan även träffa Susanna Elfors och Andreas Sidkvist som står bakom Tågsemestergruppen på Facebook samt driver Tågsemester.nu. Dessutom erbjuder Tyska Turistbyrån en VR-upplevelse om cykelsemester i Tyskland.

Historiska tågsträckor genom Tyskland

I samband med detta vill vi även passa på att lyfta fram alla historiska tågsträckor som går genom Tyskland. På bilden syns den kända ”Brockenbahn” – en unik tågsträcka som går genom Harzområdet i östra Tyskland. Lagom till Tågresedagen kommer tidningen Vagabonds tågspecial. I tidningens bilaga finns en karta över Tysklands vackraste tågsträckor. Kartan finns även bifogat som PDF.

Hållbarhet har länge varit viktigt i Tyskland

Hållbarhetsfrågorna ger oss möjlighet att lyfta fram det ekologiska tänk man har haft sedan 1980-talet i Tyskland. Återvinningssystemet Grüner Punkt (ung. gröna punkten) skapades i Tyskland för cirka 30 år sedan och har sedan dess tillämpats i många europeiska länder.

Tyskland har ett brett utbud av miljöcertifierade hotell- och konferensanläggningar, närodlad och ekologisk mat och ett stort antal vegetariska eller veganska restauranger runtom i hela landet. Redan 2016 fanns det flera vegetariska restauranger med Michelinstjärnor i Tyskland.

Landet har cirka 200 cykelleder och 300 premiumvandringsleder som möjliggör en semester med hög standard och förhållandevis lågt klimatavtryck. Det är tillåtet att ta med cyklar på tåget och i kollektivtrafiken vilket gör det enkelt att uppleva flera orter och regioner under samma resa. Tyskland är ett land med vackra landskap och många pittoreska småstäder som är lätta att nå med tåget, och det vill vi gärna uppmärksamma svenskarna på med den här kampanjen, berättar Iris Müller.

Tyska Turistbyrån fortsätter att satsa på hållbara resor i Tyskland även nästa år. Tågresor kommer att stå i fokus, men vi kommer även att lyfta fram bussresor som faktiskt är ett av de mest miljövänliga resealternativen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Brocken: Ånglokomtivtåget Brockenbahn. FOTO: © GNTB / Francesco Carovillano
Brocken: Ånglokomtivtåget Brockenbahn. FOTO: © GNTB / Francesco Carovillano
Ladda ned bild

Dokument

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

42:a passionsspelen i Oberammergau skjuts upp till år 202223.3.2020 09:45:55 CETPressmeddelande

Stockholm, den 23 mars 2020. Den 42:a utgåvan av passionsspelen i Oberammergau skjuts upp på grund av den rådande coronapandemin. Beslutet kommer efter att kretsförvaltningen i Garmisch-Partenkirchen förbjudit genomförandet av passionsspelen i Oberammergau. Eftersom gästernas och de medverkandes hälsa har högsta prioritet, har de ansvariga beslutat att skjuta upp den planerade premiären av passionsspelen den 16 maj 2020 fram till år 2022.

Coronavirusets möjliga konsekvenser för tysk incomingturism – DZT planerar marketing recovery-program2.3.2020 15:33:43 CETPressmeddelande

Stockholm den 02 mars 2020 – Utvecklingen inom turismnäringen efter coronavirusets utbrott och de medföljande reseinskränkningarna kommer även att påverka den tyska incomingturismen under de kommande månaderna. Hur omfattande tillbakagångar som är att vänta från den kinesiska marknaden och hur länge det kommer att pågå, kommer enligt Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) till stor del bero på vilken effekt de kinesiska myndigheternas administrativa åtgärder i praktiken får, men även hur långt viruset breder ut sig och under hur lång tid, och vilka följder krisen får för den kinesiska nationalekonomin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum