Tyska Turistbyrån

Tyskland som trendresmål: DZT noterar rekordresultat för åttonde året i rad

Dela
Düsseldorf: Rheinturm und Neuer Zollhof / Nordrhein-Westfalen ©Francesco Carovillano
Düsseldorf: Rheinturm und Neuer Zollhof / Nordrhein-Westfalen ©Francesco Carovillano

Tysklands incoming uppnår rekordresultat för åttonde året i rad. Från januari till december 2017 registrerade Statistisches Bundesamt 83,9 miljoner internationella övernattningar i logianläggningar med tio bäddar eller fler. Detta är en ökning med 3,1 miljoner i jämförelse med föregående år och motsvarar en tillväxt på 3,6 procent.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för Deutsche Zentrale für Tourismus, förklarar:

– Tysklands incoming har utvecklats dynamiskt under hela 2017 och årsresultatet visar på en nästan tre gånger så hög tillväxt jämfört med siffrorna från 2016. Orsakerna till det utmärkta resultatet är dels grundläggande ekonomiska faktorer och politisk stabilitet i de viktiga källmarknaderna men framför allt reslandet Tysklands strålande positionering i den internationella konkurrensen. Tyskland åtnjuter särskilt hög popularitet bland semesterresenärer runt om i världen.

Ökad efterfrågan på semesterresor till Tyskland

De privata resorna ökar och fungerar som tillväxtmotorer för tysk incoming. Efter IPK Internationals preliminära siffror för 2017 steg antalet semesterresor till Tyskland med totalt fem procent varav korta resor steg med hela åtta procent och det mindre segmentet ”besök hos släkt och vänner” steg med sju procent.

Ytterligare trender för reseåret 2017 enligt IPK: Inom segmentet semesterresor trendar stadsturismen med ett plus på 15 procent. Onlinebokningar ökar med fem procent i jämförelse med bokningar via fysiska resebyråer och liknande. Bland resesätten har långfärdsbussar vunnit marknadsandelar.

Förväntad minskning från den svenska marknaden

Som Tyska Turistbyrån redan förväntade sig har Sverige med 1 771 096 registrerade övernattningar mellan januari och december 2017 minskat antalet övernattningar med 1,1 procent jämfört med samma period i fjol. Däremot kan vi se en positiv utveckling på antalet övernattningar av Svenskar på Campingplatser i Tyskland, som har ökat med 9,8 procent till 112 231 övernattningar.

Läs mer om reselandet Tyskland på www.germany.travel.

Kontakter

Bilder

Düsseldorf: Rheinturm und Neuer Zollhof / Nordrhein-Westfalen ©Francesco Carovillano
Düsseldorf: Rheinturm und Neuer Zollhof / Nordrhein-Westfalen ©Francesco Carovillano
Ladda ned bild

Dokument

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Strålande resultat för tysk incoming fortsatte under hösten15.1.2019 11:27:53 CETPressmeddelande

Tysklands incomingturism avslutar sommarsäsongen med ett lysande resultat för oktober. Enligt siffror från Statistisches Bundesamt uppgick antalet utländska övernattningar i logianläggningar med tio bäddar eller fler till 7,5 miljoner, vilket är sex procent mer än under oktober 2017. Sammanlagt steg antalet utländska övernattningar under perioden januari till oktober 2018 med fem procent till 75,7 miljoner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum