Svenska Handbollslandslaget

U17-herrarnas första landslagstrupp uttagen

Dela

I november är det dags för U17-herrarna att spela sina första landskamper. Scandiberico tournament väntar i Spanien och förbundskaptenen Björn Säterhström har valt ut sina 16 premiärspelare.

Den 1 november samlas U17-herrarna i Malmö och kommer ett par dagar senare att åka till Spanien för att spela tre matcher i Scandiberico tournament 4–6 november, även om det ännu är oklart var i Spanien turneringen kommer att genomföras. Spanien, Portugal och Norge står för motståndet.

– Det har varit en lång period där killarna inte fått spela matcher och i vissa fall inte ens tränat. Vid rikslägret i augusti fick vi äntligen träffas igen och med tanke på förutsättningarna före lägret var vi väldigt imponerade av utvecklingen grabbarna haft i sina respektive klubbar. Då det finns många bra handbollskillar är det alltid svårt att göra ett urval och till denna samling är det dessa som får möjligheten, säger förbundskaptenen Björn Säterhström.

– Konkurrensen är tuff, precis som den skall vara när vi pratar landslag. Till Scandiberico är endast spelare födda 2004 uttagna då de födda 2005 inte genomfört mer än ett riksläger i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Vi ser fram emot att träffa fler spelare igen under träningsdagar samt på riksläger i april nästa år. Det skall också bli väldigt intressant att få mäta oss mot andra nationer och få en inblick i hur konkurrensen ser ut i Europa.

Till sin hjälp har Sätherström Jimmy Karlsson som assisterade förbundskapten medan Johan Ekengren är överledare och Patrik Karlsson målvaktstränare.

U17-TRUPPEN TILL SCANDIBERICO TOURNAMENT
Målvakter:
Emil Holmberg Schatzl, Alingsås HK
Arvid Norén, IK Sävehof
Vänstersex:
Noah Martinsson, IFK Kristianstad
Love Sundewall, HK Ankaret
Mittsex:
Marcus Björkman, Redbergslids IK
Rasmus Thomsen, Önnereds HK
Högersex:
Alexander Rolandsson, Alingsås HK
Rasmus Lenzi, Önnereds HK
Vänsternio:
Isak Hasanic Holmgren, Redbergslids IK
Pelle Segertoft, Önnereds HK
Olle Gransten, Alingsås HK
Mittnio:
Albin Hägglund Junler, Alingsås HK
Emil Douglas Andersson, Alingsås HK
Högernio:
Linus Gustavsson, IFK Skövde
Jonathan Andersson, Ystads IF
Isaac Biel Nilsen, IFK Kristianstad
Samtliga spelare är debutanter

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 23 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap.

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

Handbolls-EM kan spelas i Sverige både 2026 och 202820.10.2021 15:10:32 CEST | Pressmeddelande

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum