Svenska Ishockeyförbundet

U18 Damlandslaget spelar Finnkamp mot Finland 10–12 nov

Dela

Förbundskapten Madeleine Östling har tagit ut truppen för U18 Damlandslaget som möter Finland i en Finnkamp i Kuortane, Finland, 10–12 november.

– Det ska bli härligt att få samla en trupp igen och få möta Finland. Vi mötte finskorna i augusti och förlorade med 2–1 i matcher, men vi kände att vi hade häng på dem, säger Madeleine Östling, förbundskapten för U18 Damlandslaget.

– Den här truppen har många spelskickliga tjejer, och lagets styrka är spelet med puck. Vi har många målskyttar och hoppas på målrika matcher. Flera av våra spelare lirar på viktiga positioner i sina respektive klubblag och gör det bra.

Säsongens stora mål för U18-damlandslaget är hemma-VM i januari. Efter den här samlingen väntar ett träningsläger med matcher i december innan det är dags för VM.

– Det ska bli skitroligt med VM i Linköping och Mjölby. Även om inget kring VM-truppen är klart, är det troligt att den här truppen kommer att utgöra stommen i VM-laget. Finland blir en bra värdemätare för oss inför VM. Historiskt sett har Sveriges och Finlands U18-damlandslag varit jämna, och för oss är finskorna ett bra motstånd i och med att de kämpar stenhårt och aldrig ger upp, säger Madeleine Östling.

Truppen

MÅLVAKTER
1. Lisa Jönsson
30. Ebba Svensson Träff

BACKAR
2. Anna Andersson
3. Mira Jungåker
4. Olivia Sohrner
5. Alice Wallin
6. Tuva Kandell
7. Ida Karlsson
15. Astrid Lindeberg
27. Sofia Ljung

FORWARDS
9. Mira Markström
10. Nicole Hall
11. Julia Perjus
12. Frida Simonsen
14. Ella Jämsén
16. Linnea Adelbertsson
19. Klara Kenttälä
20. Wilma Hallberg
21. Pandora Nåtby
25. Emma Pfeffer
28. Moa Gustafsson
29. Stella Lindell

Spelschema Finnkampen

10 november
16.30 Sverige-Finland

11 november
16.30 Sverige-Finland

12 november
13.00 Sverige-Finland

Matchstart är angiven i svensk tid. Matcherna sänds på svenskhockey.tv.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum