Svensk Innebandy

U19-herrlandslaget avslutade Euro Floorball Tour med en seger

Dela

Det blev ett riktigt målfyrverkeri när U19-herrarna ställdes mot Schweiz under den sista dagen av Euro Floorball Tour i Pilsen, Tjeckien. Och det var en match som Sverige till slut kunde vinna med 11-3. "Vi jobbar alltid hårt. Vi täpper igen bakåt vilket leder till bara tre insläppta mål. Framåt är vi jättevassa och göra elva mål. Jag tycker att grabbarna jobbar jättebra därute, det är det som får mig att känna mig trygg i målet", säger Alexander Ljungström.

Foto: Cesky Florbal/Matyáš Klápa
Foto: Cesky Florbal/Matyáš Klápa

Sverige kopplade ett snabbt grepp om matchen mot Schweiz och kunde spräcka målnollan tidigt i den första perioden. Därefter fortsatte Sverige att producera framåt - samtidigt som Alexander Ljungström storspelade i Sveriges mål. Efter matchen blev Ljungström också utsedd till matchens lirare i Sverige.

- Vi har snackat om att jag skulle komma ut lite mer. Jag gjorde det idag och det gynnade sig, det kan vi se på resultat, säger Alexander Ljungström efter matchens slut.

Framåt noterades flertalet blågula spelare i poängprotokollet. En av dessa var Hannes Nyström som från sin backposition svarade för två riktigt snygga mål.

- Första målet så lägger jag ett skott från min backposition med bra täckning framför mål som smiter in. Mitt andra mål får jag bollen på kanten och skjuter upp den i bortre. Det är kul att göra två mål men det viktigaste var att laget vann, säger Hannes Nyström.

Trots en 3-1 ledning efter första perioden så var Nyström inte helt nöjd med vad hans Sverige presterade på planen. I de resterande två perioderna tryckte Sverige på framåt och Nyström menar att laget hittade nycklarna som gjorde att det kunde bli en sådan målkavalkad.

- Jag tycker att vi fick längre anfall på dem och när vi fick längre anfall krymper Schweiz ihop väldigt mycket. Då får vi bra lägen att skjuta från backplats och hitta in i mitten.

Helgens Euro Floorball Tour innebar segrar över Schweiz och Tjeckien samt en förlust mot Finland för U19-herrarna som nu vänder hemåt. Och det är en helg som Ljungström har varit nöjd med.

- Det har varit en bra helg. Det är väldigt fint att spela internationell innebandy och göra det för Sverige och speciellt för familjen därhemma som kollar, avslutar Ljungström.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 3-11 (1-3, 1-3, 1-5)

Första perioden
0-1 (03.08) Hannes Nyström (Johannes Almholt)
0-2 (06.59) Melker Hemmingberg
1-2 (09.39) Vinz Burren (David Hermle)
1-3 (15.06) Hannes Nyström (Sebastian Theorin)

Andra perioden
2-3 (01.06) Levi Walser (Mattia Schmied)
2-4 (03.59) Hampus Helj (Hampus Morelius)
2-5 (07.54) Ahmad Aldeeb (Sebastian Theorin)
2-6 (18.39) Emil Mattsson (Melker Hemmingberg)

Tredje perioden
2-7 (02.50) Melker Hemmingberg (Emil Mattsson)
2-8 (08.37) Simon Hult (Simon Wedberg)
2-9 (09.04) Lukas Bemström (Wilmer Entall)
3-9 (09.35) Levi Walser (Manuel Zurbriggen)
3-10 (11.40) Melker Hemmingberg (Ahmad Aldeeb)
3-11 (13.44) Simon Hult

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Cesky Florbal/Matyáš Klápa
Foto: Cesky Florbal/Matyáš Klápa
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum