Svensk Innebandy

U19-VM i Uppsala skjuts upp

Dela

Det historiska U19-världsmästerskapet i Uppsala har skjutits upp två gånger, nu står det klart att mästerskapet skjuts upp ytterligare, till 1–5 september. – Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga, hälsan och liv går före allt. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi behöver flytta fram U19-VM, så att så många som möjligt kan delta, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

Uppsala och de 16 nationerna har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. De får nu ladda lite till då covid-19 fortfarande påverkar idrotten, Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet har därför beslutat att skjuta upp mästerskapet. Under tisdagen togs beslutet att skjuta upp det ytterligare till 1–5 september.

–Med gällande restriktioner och den tuffa rådande situation är jag mycket tacksam över att IFF, Destination Uppsala, IFU Arena och vårt distrikt Uppland varit behjälpliga och jobbat hårt för att vi ska kunna genomföra arrangemanget. Det är viktigt för våra ungdomar och vår idrott i stort, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

U19-världsmästerskapet i september 2021 kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.

– Vi ser fram emot att få fylla IFU Arena med publik och se till att det blir ett så bra mästerskap som vi har planerat för, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

Sålda biljetter för evenemanget i maj gäller även i september (motsvarande dagar). De som har köpt biljett har möjlighet att få dem återbetalade om man inte har möjlighet att utnyttja dem i september.

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Storsatsning på studio inför SM-finalen8.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 24 april spelas SM-finalen, en av innebandyns kronjuveler, i Gavlehovshallen i Gävle. Svensk Innebandy har beslutat att inte ha någon publik under finalen. Men för att ändå få den tilltänkta publiken att känna finalpuls bjuder Svensk Innebandy, tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundets satsning ”Tillsammans för fler i rörelse”, in till en två timmars gratis studiosändning dagen före finalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum