Uppsala Konsert & Kongress

UKK är kranmärkt!

Dela

Färskt, nyttigt, lokalproducerat och tillgängligt dygnet runt – visst låter det nästan för bra för att vara sant? Lägg till livsviktigt, gott och billigt. Vad kan vara så fantastiskt? Jo, kranvatten.

På Uppsala Konsert & Kongress gör vi miljömedvetna och ekonomiska val. Som att vi serverar kranvatten till våra gäster. UKK är numer en stolt och välsmakande kranmärkt verksamhet! 

– Det här är ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete, där vi nu växlar upp genom att uppfylla kraven för kranmärkningen vilket vi förstås är väldigt stolta över, berättar Robin Akrap, F&B Manager på UKK. 

Kranvatten är en ren lyx!

Kranvatten är mycket bättre än förpackat vatten. Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till våra kranar är dessutom 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär.

Källor och rapporter: 
http://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/dricksvattenfakta/kranvatten-vs-flaskvatten/
https://www.kfstockholm.se/i-fokus/miljo/jamforelse-av-dricksvatten---oversiktlig-livscykelanalys/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Fasad (Vaksala torg)
Fasad (Vaksala torg)
Ladda ned bild
Food and beverage manager UKK
Food and beverage manager UKK
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum