Uppsala Konsert & Kongress

UKK presenterar stolt Kite, Sveriges bäst bevarade pophemlighet.

Dela

En pulserande helhetsupplevelse väntar när Kite åker ut på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år. UKK välkomnar duon till Uppsala den 2/12. Biljetterna släpps 9/9 kl 10.00.

Efterlängtad turné

Kite, bestående av Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg, har nått sin nuvarande position på helt egna premisser och genom att alltid gå sin egen väg. Ofta tvärtemot musikbranschens gängse regler. Bilden av dem omgärdas av en integritet och kompromisslöshet vi inte direkt är bortskämda med men som sannolikt har bidragit till att förhöja den känsla av exklusivitet publiken förknippar dem med.

Live är bandet en helhetsupplevelse du omöjligen kan ta del av någon annanstans. Ryktet om deras känsloflödande liveföreställningar har spridits organiskt och i dessa dagar drar de fulla hus mest överallt, vilket säger något om hängivenhet hos den ständigt växande fanskaran. Nu senast på Way Out West fick publikinsläppet till Linnéscenen stängas innan bandet ens gick på scen.

Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg skapar musik lika tillgänglig som den är äventyrlig och lika majestätiskt skimrande som den är mörk. Gissningsvis förstärks den pulserande helhetsupplevelse som en Kite-konsert innebär under hösten då duon, direkt hemkomna från två veckors USA-turné, kommer åka ut på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år. 

Kite
Fredag 2 december 2022, 19:30, Stora salen, Uppsala Konsert & Kongress
Läs mer och hitta biljetter ********************************************

 

Hutchinson-Berg dubbelt aktuell på UKK 

Redan i november är Christian Hutchinson Berg aktuell på UKK. Då som kurator och ansvarig för artistbokningar under hybridfestivalen Otherworldly. 

Hutchinson-Berg har lagt ett spännande och dynamisk konsertprogram under festivalen som pågår 2-6 november: Teho Teardo och Blixa Bargeld tillsammans med Malvakvartetten. Alva NotoKlara Lewis och Peder MannerfeltAbul MogardJulia Kent och David CoulterSØS Gunver Ryberg och Puce Mary.

Parallellt med musiken visas också konst runtom i och utanför huset, kurerad av Peder Bjurman. 

Läs mer om Otherworldly här. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Ladda ned bild
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Ladda ned bild
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Kite, Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum