Uppsala Konsert & Kongress

UKK:s medarbetare Surte Norin nominerad till Årets Kulturbärare!

Dela

Kulturbäraren är ett hederspris till den som bär kulturen framåt och lyfter den uppåt. Uppsala Konsert & Kongress tekniska chef Hans "Surte" Norin har nominerats till hederspriset Kulturbäraren 2019.

Motiveringen lyder 

"Hans “Surte” Norin är teknisk chef på Uppsala konsert och kongress. Han beskrivs ofta som en av Sveriges skickligaste ljudmästare och har lagt grunden för en hel framtida generation av musikälskande ljudtekniker. Han brinner för musiken och likt en magiker använder han akustiken, det klingande ljudet och förstärkningen som sina hjälpmedel för att skapa den bästa upplevelsen för både musiker och publik." 

Ett pris till doldisarnas ära

Kulturbäraren är ett hederspris till den som bär kulturen framåt och lyfter den uppåt. Bakom priset Kulturbäraren står kulturproducenten Emelie Bergbohm och hennes organisation Bohm Bohm Room, ett interdisciplinärt kommunikations- och produktionskontor inom konst, kultur och samhällsfrågor.

Utmärkelsen har som syfte att sätta ljus på de människor och funktioner i kulturlivets ekosystem som sällan annars lyfts fram i strålkastarens ljus, men som genom sina insatser tillför ett stort värde för att olika kulturuttryck skall ha en plats och bli till. Kulturbäraren är ett pris till doldisarnas ära.

Under nomineringsperioden 1 oktober - 1 december 2019 har allmänheten fått inkomma med förslag på pristagare. Utifrån de inkomna förslagen har Bohm Bohm Room valt att lyfta fram tio nominerade. En av dessa nominerade tilldelas priset Kulturbäraren, som är ett stipendium om 10,000 kronor och ett konstverk av glasblåsaren Jennie Olofsson. Vem som vinner meddelas den 31 december. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Hans "Surte" Norin, foto: Mehdi Bagherzadeh
Hans "Surte" Norin, foto: Mehdi Bagherzadeh
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum