Europaparlamentet

Ukraina: debatt med Finlands utrikesminister Pekka Haavisto på torsdag

Dela

Ledamöterna i utskottet för utrikesfrågor kommer att debattera Europas säkerhetsutmaningar mot bakgrund av kriget i Ukraina med Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Debatten kommer att äga rum på torsdag den 12 maj klockan 09.00 och Pekka Haavisto deltar på distans. Han väntas informera utskottsledamöterna om Finlands utrikes- och säkerhetspolitiska inriktning efter grannlandet Rysslands invasion av Ukraina, samt om det pågående finska arbetet med att ompröva landets säkerhetsarrangemang. Finland är för närvarande inte medlem i militäralliansen Nato.

Dessutom kommer debatten sannolikt också att fokusera på EU:s arbete med att sanktionera Ryssland och vad EU måste göra för att hjälpa Ukraina ytterligare i dess kamp för frihet, suveränitet och självständighet.

Pekka Haavistos tal kommer att följas av inlägg från företrädare för Europaparlamentets politiska grupper.

NÄR: Torsdagen den 12 maj klockan 09.00

VAR: Rum 3C50 i Europaparlamentets Spaak-byggnad i Bryssel och på distans

Du kan följa debatten direkt på nätet här. (12.05.2022)

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum