Konsumenternas

Ukrainska flyktingar kan omfattas av hemförsäkringen

Dela

Många svenskar tar nu emot flyktingar från Ukraina till sina hem. Flera försäkringsbolag gör det möjligt för värdfamiljer att utan extra kostnad medförsäkra flyktingar så att de ingår i hushållets hemförsäkring.

Allt fler försäkringsbolag meddelar att de med anledning av den akuta flyktingsituationen tillfälligt anpassar sina hemförsäkringar för dem som öppnar upp sina hem och erbjuder boende till flyktingar. Det innebär att flyktingar som gratis erbjuds husrum omfattas av värdfamiljernas hemförsäkringar, så länge det handlar om boende inom samma hushåll.

 - Kontakta ditt försäkringsbolag om du ska ta emot flyktingar i ditt hem. Du bör kontrollera att just din hemförsäkring även omfattar flyktingar. Du behöver också meddela vilka personer som ska omfattas av din försäkring, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Konsumenternas Försäkringsbyrå välkomnar att flyktingar som ännu inte är folkbokförda i Sverige får ta del av det skydd som en hemförsäkring ger. 

­­ - Hemförsäkringen omfattar så mycket mer än skydd för saker. Den innehåller bland annat även ett ansvarsskydd och ett rättsskydd, som kan vara till hjälp för alla som vistas i Sverige, avslutar Anna-Karin Baltzari Danfors.

Nyckelord

Kontakter

Om

Konsumenternas
Konsumenternas
Box 24215
104 51 Stockholm

0200 - 22 58 00https://konsumenternas.se

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger oberoende och kostnadsfri vägledning inom försäkring och pension. Vi har hjälpt konsumenter sedan 1979. Vi är en stiftelse som har Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring i vår styrelse. Välkommen till konsumenternas.se.

Följ Konsumenternas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Konsumenternas

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum