UL förlänger insatstrafiken till Sala

Dela

UL har beslutat att förlänga insatstrafiken mellan Uppsala och Sala fram till mitten av juni 2023. Under hösten har insatstrafik körts även mellan Uppsala och Västerås, dessa avgångar tas nu över av ordinarie linje 773 på samma sträcka, som därigenom får fler avgångar under högtrafik när många reser med UL.

Det var i september som UL, med anledning av det ansträngda läget i kollektivtrafiken, beslutade att sätta in insatstrafik på sträckorna Västerås-Uppsala och Sala-Heby-Morgongåva-Uppsala.

Inledningsvis skulle trafiken köras fram till och med den 10 december, men med anledning av det fortsatt ansträngda läget har UL beslutat att förlänga bussförstärkningen tills det är säkerställt att tågtrafiken på Dalabanan fungerar som den ska.

-Vi behöver göra den här insatsen mot bakgrund av behovet av en fungerande kollektivtrafik både för resenärer och arbetsgivare. Det är allvarligt att vi inte kan lita på att trafikleverantörer tillhandhåller den trafik som avtalats, säger Stefan Adolfsson, samhällsutvecklingschef, UL.

Alla avgångarna finns i UL:s reseplanerare och UL- samt Movingobiljett gäller ombord.

Fredag 9 december är sista dagen som insatsbuss 962 körs mellan Uppsala och Västerås. Därefter läggs linjen ner och resenärerna hänvisas till linje 773, som får fler avgångar och kör samma sträcka.

På grund av att MTR reducerar tågtrafiken mellan Uppsala och Gävle från den 11 december ser UL över möjligheten att även sätta in insatstrafik med buss på sträckan Uppsala-Tierp.

Nyckelord

Kontakter

Stefan Adolfsson, samhällsutvecklingschef, UL
Telefon: 018-611 19 64

 

Länkar

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum