Svenska Ishockeyförbundet

Ulf Lundberg ny förbundskapten för Damkronorna

Dela

Inför säsongen 2020/2021 blir Ulf Lundberg ny förbundskapten för Damkronorna. Lundberg har skrivit ett tvåårsavtal och börjar sin tjänst hos Svenska Ishockeyförbundet den 1 maj 2020. Avtalet sträcker sig därmed över OS i Peking 2022.

Nuvarande förbundskapten Ylva Martinsens kontrakt löper ut den sista april 2020 och Svenska ishockeyförbundet styrelse har nu gjort klart med en ny förbundskapten för Damkronorna.

- Vi från Svenska Ishockeyförbundets styrelse tar hänsyn till tre delar när vi tittar på framtida förbundskaptener. Det handlar om förmåga att coacha landslaget, att driva den sportsliga utvecklingen och att vara en ambassadör för hockeyn och i det här fallet särskilt för flick-och damhockeyn. Jag vill rikta ett varmt tack till Ylva Martinsen och hela teamet runt henne som jobbat hårt under två år med väldigt speciella förutsättningar, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

- Att få uppdraget som förbundskapten för Damkronorna känns väldigt spännande och stimulerande. Att få representera ett svenskt landslag är stort. Det händer många bra saker i svensk flick-och damhockey nu och det kunde jag konstatera redan när jag jobbade nära Erika Holst som var spelarutvecklingsansvarig på damsidan, på Svenska Ishockeyförbundet. Jag ser stor potential framåt så det känns väldigt kul och inspirerande att vara med och leda och bidra till utvecklingen framöver, säger Ulf Lundberg.

- Från styrelsens sida är vi glada och stolta att få möjligheten att skriva det här avtalet. ”Uffe” har ett imponerande CV med erfarenhet som huvudtränare både för ungdomslandslag och i klubbmiljö och även som Spelar-och ledarutvecklingansvarig på Svenska Ishockeyförbundet. Han har en tydlig vision kring Damkronorna och hur han vill leda arbetet som rimmar bra med SIF:s egen vision som innefattar en bred bas av unga spelare och ett långsiktigt arbete där vi bygger från grunden. Vad som också är slående är hans professionalitet i alla delar kring träning och fys men också hur han vill bygga sitt team med representation av flera kön och hur olikheter är positivt i ett lagbygge, säger Cecilia Hager, ordförande i Elitkommitté Dam och styrelseledamot i Svenska Ishockeyförbundets styrelse.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum