Dramaten

Ulla Lidholm blir ny ensemblechef på Dramaten

Dela

Ulla Lidholm, tidigare VD/verksamhetsledare på TeaterAlliansen blir ny ensembleschef på Dramaten. Hon tillträder den 2 september.

Ulla Lidholm. Foto: Jonas Jörneberg
Ulla Lidholm. Foto: Jonas Jörneberg

– När Dramaten nu förstärker produktionsavdelningen med en ensemblechef är jag otroligt glad att Ulla Lidholm har tackat ja till tjänsten. Ulla är kompetent och har lång erfarenhet från kulturvärlden och av att ansvara för en teaterensemble, säger Maria Groop Russel, VD för Dramaten.

Ulla Lidholm har tidigare, bland mycket annat, varit ensemblechef på Stockholms Stadsteater, rektor på Teaterhögskolan i Malmö och nu senast VD/verksamhetsledare på TeaterAlliansen. Ulla tillträder tjänsten den 2 september.

– Jag lämnar inte TeaterAlliansen utan sorg men känner samtidigt stor glädje över att börja på Dramaten, säger Ulla Lidholm.

På Dramaten arbetar under ett spelår mellan 80 och 90 skådespelare, varav 43 tillhör den fasta ensemblen. Ullas främsta uppgift blir att leda och vara ett stöd för ensemblen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ulla Lidholm. Foto: Jonas Jörneberg
Ulla Lidholm. Foto: Jonas Jörneberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Stockholms Kvinnohistoriska och Dramaten inleder samarbete4.11.2019 09:09:57 CETPressmeddelande

Dramaten och det ambulerande museet Stockholms Kvinnohistoriska inleder ett samarbete och startar med ett samtal om Antikens kvinnor. Medverkar gör Ida Österberg, docent i Antikens kultur och samhällsliv, Denis Searby, professor i antik grekiska och Nadja Weiss och Ingela Olsson från Dramatens ensemble. Samtalet äger rum på Lilla scenen den 6 november, efter föreställningen Ifigenia i Aulis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum