Örnsköldsviks Kommun

Ulla Sjöström får Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium 2022

Dela
Årets Hedersstipendium tilldelas en person som bidragit att sätta Örnsköldsvik på den musikaliska kartan. Utmärkelsen går till Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna.
Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna (till höger i bild) fick ta emot  hedersstipendiet "stadens nyckel" från Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.
Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna (till höger i bild) fick ta emot hedersstipendiet "stadens nyckel" från Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett Ulla Sjöström, rektor och grundare av Musikmakarna Örnsköldsvik (Song Writers Academy of Sweden), till årets Hedersstipendiat.

Musikmakarna är en unik tvåårig yrkeshögskoleutbildning som i mer än 20 år lagt grunden för många av Sveriges mer kända låtskrivare och musikskapare - musikmakare som med framgång även etablerat sig internationellt.

Ulla Sjöström tilldelas Hedersstipendiet med följande motivering: "Genom grundandet av Musikmakarna har hon verkat för att många framgångsrika låtskrivare utbildats och att vi i kommunen, och resten av världen, fått tagit del av ovärderliga musikskatter. Hon har på ett positivt sätt spridit bilden av Örnsköldsvik som en bra plats för skapande, kreativitet och möjlgheter i världsklass, viket i sin tur genererat flera olika samarbeten och många fina evenemang. Ulla har genom sitt ledarskap och arbete gjort stora insatser för jämställdheten i en mansdominerad bransch. Hon har också bidragit till att bland annat musiker från Ukraina fått en fristad hos Musikmakarna så att de kan fortsätta med sitt värv i en trygg och säker omgivning."

– Det var en väldigt oväntad och rolig överraskning. Jag känner mig dubbelt hedrad när jag ser vilka som fått utmärkelsen tidigare. Bo R Holmberg, Victor Hedman, Karl Kempe bland andra - det är ett fint sällskap jag hamnat i, säger Ulla Sjöström . 

Hedersstipendiet kan tilldelas någon som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnar Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn. Stipendiet består av skulpturen ”Stadens nyckel”, framtagen av Erika Kristoffersson Bredberg från Bredbyn.

Hederstipendiet 2022 delades ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson den 19 december. 

Nyckelord

Kontakter

Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden, 076-108 92 72
Maria Liinasaari, fritidskonsulent, kultur- och fritidsavdelningen, 0660-887 96.

Bilder

Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna (till höger i bild) fick ta emot  hedersstipendiet "stadens nyckel" från Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.
Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna (till höger i bild) fick ta emot hedersstipendiet "stadens nyckel" från Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum