Sverige för UNHCR

Ulrika Nilsdotter Brühl är ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR

Dela

I januari tillträdde Ulrika Nilsdotter Brühl som ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige. – Vi är otroligt glada att ha rekryterat en så erfaren kommunikatör och PR-strateg som Ulrika till oss. Hennes gedigna erfarenhet inom kommunikation och media är viktig för vårt arbete med att öka kännedomen om och engagemanget för människor på flykt, säger Anette Segercrantz, tillförordnad generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Ulrika har de senaste tre åren drivit den egna byrån Days Kommunikation. Innan dess arbetade Ulrika under en längre tid som presschef på Dramaten med övergripande ansvar för PR, press, digital kommunikation och krishantering. Tidigare erfarenhet inkluderar roller som PR-konsult på Prime PR, presschef på TV4 och kommunikationschef på barnrättsorganisationen Plan International Sverige.

– I en tid när klimatet kring flyktingfrågan blivit kallare, känns ett uppdrag som detta mycket viktigt och utmanande. Jag ser fram emot att skapa ännu mer kunskap om UNHCR:s fantastiska arbete för människor på flykt.

Ulrika ingår i ledningsgruppen och är chef för kommunikationsavdelningen.

För mer information, vänligen kontakta:
Ulrika Nilsdotter Brühl 
Kommunikationschef, Sverige för UNHCR
073 914 70 36
ulrika.nilsdotter.bruhl@sverigeforunhcr.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum