Sverige för UNHCR

Ulrika Nilsdotter Brühl är ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR

Dela

I januari tillträdde Ulrika Nilsdotter Brühl som ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige. – Vi är otroligt glada att ha rekryterat en så erfaren kommunikatör och PR-strateg som Ulrika till oss. Hennes gedigna erfarenhet inom kommunikation och media är viktig för vårt arbete med att öka kännedomen om och engagemanget för människor på flykt, säger Anette Segercrantz, tillförordnad generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Ulrika har de senaste tre åren drivit den egna byrån Days Kommunikation. Innan dess arbetade Ulrika under en längre tid som presschef på Dramaten med övergripande ansvar för PR, press, digital kommunikation och krishantering. Tidigare erfarenhet inkluderar roller som PR-konsult på Prime PR, presschef på TV4 och kommunikationschef på barnrättsorganisationen Plan International Sverige.

– I en tid när klimatet kring flyktingfrågan blivit kallare, känns ett uppdrag som detta mycket viktigt och utmanande. Jag ser fram emot att skapa ännu mer kunskap om UNHCR:s fantastiska arbete för människor på flykt.

Ulrika ingår i ledningsgruppen och är chef för kommunikationsavdelningen.

För mer information, vänligen kontakta:
Ulrika Nilsdotter Brühl 
Kommunikationschef, Sverige för UNHCR
073 914 70 36
ulrika.nilsdotter.bruhl@sverigeforunhcr.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Under Almedalsveckan tvingades ytterligare 326 333 människor fly11.7.2018 10:04:00Pressmeddelande

Idag är 68,5 miljoner människor på flykt i världen. Varannan sekund tvingas ännu en människa på flykt. Sverige för UNHCR närvarade under Almedalsveckan med en digitalskärm som i realtid räknade antalet människor som tvingades lämna sina hem bara under politikerveckan. Från det att Almedalsveckan började söndag 1 juli klockan 09.00 till veckan slutade söndag 8 juli klockan 14.00 tvingades 326 333 människor på flykt, allt medan seminarierna och minglen avlöste varandra. Aktiviteten ingick i Human Facts - Sverige för UNHCR:s kampanj för att lyfta fakta om flyktingsituationen och berätta om människorna bakom flyktingstatistiken. Förbipasserande i Almedalen hade möjlighet att skriva på Sverige för UNHCR:s upprop för ett mer humant samtal om människor på flykt. -Vi gör kampanjen Human Facts för att bidra till ett humant samtal om flyktingar och öka viljan att hjälpa människor på flykt. Samtalsklimatet kring flyktingar har hårdnat och vi vill påminna om att bakom varje siffra finns en människ

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum