Region Uppsala

ul.se visar från och med nu löpande vilka avgångar på bussar och tåg som man bör undvika så länge uppmaningen att hålla avstånd ligger kvar

Dela

Svensk Kollektivtrafik presenterade den 13 augusti en branschvägledning för att hantera höstens utmaningar i kollektivtrafiken. Som ett led i att hjälpa resenärerna att kunna ta eget ansvar och undvika när det är många som reser finns nu information på ul.se om vilka avgångar och linjer man bör undvika om man kan.

Trafik och Samhälle har anpassat ul-trafiken för att tillgodose Svensk Kollektivtrafiks vägledning. Förstärkningar har gjorts på sträckor som man vet historiskt har många resande och utifrån dialog med skolor i Uppsala kommun. Dock är möjligheten att förstärka trafiken begränsad framförallt under rusningstid när alla tillgängliga fordon och förare redan är i trafik.

För att alla ska kunna ta det egna ansvar som myndigheter önskar kan resenärerna nu se vilka linjer och tider som man bör undvika för att kunna hålla avstånd. Informationen beskrivs i text och bild och uppdateras varje vecka. Realtidsinformation är inte möjligt eftersom situationen ändras från dag till dag

-       Vi har gjort stora förstärkningar i trafiken för att göra allt vi kan, säger Helena Klange, presschef för UL. Dock är våra resurser begränsade på grund av den ekonomiska situationen med ett lägre resande och avsaknaden av de utlovade statliga bidragen. Fortfarande är det egna ansvaret stort för att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt i rådande situation.

För ytterligare information:

Helena Klange, Presschef Trafik och Samhälle, 070-367 73 44.

Kontakter

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folkhälsomyndigheten utfärdar lokala råd för Uppsala län för att bekämpa covid-1920.10.2020 14:13:59 CESTPressmeddelande

Folkhälsomyndigheten beslutade idag i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala att utfärda skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19. - Vi välkomnar beslutet och uppmanar alla länsinvånare att följa råden. Vi har en mycket oroande utveckling i länet som vi måste bryta omgående, säger Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum