Lindholmen Science Park

Ultrasnabb laddning och cybersäkerhet i fokus när nya startups flyttar in på MobilityXlab

Dela

MobilityXlab välkomnar elva nya växande startups från åtta länder. Med olika fokus och lösningar delar de alla passionen för framtidens mobilitet.

Bild: Lindholmen Science Park
Bild: Lindholmen Science Park

Företagen som kommer med i MobilityXlab denna vår är:

Det var ett väldigt stort intresse och tuff konkurrens när startups från nitton olika länder sökte vid pitch-tillfället i oktober, för att blir en del av Göteborgs innovationshub MobilityXlab. Att få möjlighet att utveckla sina idéer och produkter till nästa nivå tillsammans med MobilityXlabs partners; CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity attraherar stort.

– Att träffa och se vilka företag och människor vi lockar till MobilityXlab är ett fint kvitto på att vi lyckas med vår vision om att skapa ett attraktivt samarbete mellan världens bästa startups och Sveriges ledande näringsliv inom mobilitet och uppkoppling - allt i hjärtat av ett unikt ekosystem, säger Katarina Brud, Programansvarig för MobilityXlab på Lindholmen Science Park.
– Vi ser fram emot att jobba och innovera tillsammans med alla dessa nya fantastiska startups och vi välkomnar dem med öppna armar och dörrar.

– Vi sökte till MobilityXlab för att få jobba med de främsta företagen inom mobilitet och teknikutveckling. Vi ser potentialen att, med support från partners i MobilityXlab, sätta vår produkt i rätt sammanhang. Detta ger också oss en plattform att expandera utomlands och få kunder världen över, säger Venkat Sreeram at ClearQuote, en av de startups som blivit inbjudna till MobilityXlab i vår.

Startups som bjöds in till MobilityXlab i augusti stannar kvar i ytterligare sex månader och de som varit med längre än så blir nu alumner.

Startups från augusti är:  
Aurora Labs, Enso Tyres, Voysys, Brighter AI, Deeplite, Pionate, and Zerokey

Alumner från 2019 är:
Ainomaly, Annotell, Algolux, Cognomotive, Ekkono Solutions, Foretellix, Imagimob, Machine intelligence Sweden, Project Cosimo, Sensible4, Talkamatic, Univrses, UniqueSec, Valossa, Viscando, V2X Network, UniqueSec and ZaiNar

Fakta om MobilityXlab
Grundad: Hösten 2017
Partners: CEVT, Ericsson, Veeoner, Volvo Cars, Volvo Group, and Zenuity
Idén: MobilityXlab är en samarbetsplattform där ledande företag, etablerade organisationer och framväxande företag med banbrytande idéer driver innovation tillsammans. Mötet mellan MobilityXlabs startups och partners främjar framtidens mobila lösningar och förbättrar morgondagens värld.
Varaktighet: Startups bjuds in till att vara med i MobilityXlab i 6-12 månader, därefter blir det alumner.
Startups sedan start: 40
Nya startups våren 2020: 11
Lindholmen Science Park är värdar för MobilityXlab. Utöver partners är Västra Götalandsregionen och Vinnova finansiärer.

Frågor? Kontakta:
Katarina Brud, Programansvarig för MobilityXlab
031 764 70 29
katarina.brud@mobilityxlab.com

Nyckelord

Bilder

Bild: Lindholmen Science Park
Bild: Lindholmen Science Park
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, ICT, AI, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I snart 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nya, banbrytande projekt ska göra framtidens transportsystem hållbara och säkra26.2.2020 13:16:28 CETPressmeddelande

Drive Sweden, ett av de nationella strategiska innovationsprogrammen, startar nu sju nya projekt som ett resultat av den senaste utlysningen. Projekten växlar upp ansträngningarna kring framtidens mobilitet med hjälp av bland annat nya tjänster, AI och delade, uppkopplade och alltmer självkörande fordon. Genom dessa projekt tar Sverige betydelsefulla kliv mot hållbara, effektiva transportsystem för städer och landsbygd.

Pressinbjudan: Välkommen den 28 januari på pressträff och lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm - partners i världsklass offentliggörs24.1.2020 15:51:39 CETPressinbjudan

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor. Media är välkomna att delta under hela eventet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum