Umeå kommun

Umeå bidrar till att nå målen i Agenda 2030

Dela

Genom att samverka och arbeta med utbildningsinsatser inom demensvård mot Seychellerna bidrar Umeå till att nå mål 3 i FN:s 17 globala hållbarhets- och utvecklingsmål ”att säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv och verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar.”

- Behovet av stöd för att utveckla äldreomsorgen på Seychellerna är stort. Efter att ha besökt landets äldreomsorg har vi fått klart för oss att här kan Umeå bidra med kunskap, säger Carin Nilsson, ordförande, äldrenämnden Umeå kommun.

Syftet med studieresan till Seychellerna 29/1–3/2 var att berätta hur Umeå kommun jobbar med äldreomsorgsfrågor, med fokus på demensvård, samt att se om Umeå kommun kan bidra till att öka kompetensen inom äldreomsorg i Seychellerna.

Har ingen fungerande demensvård

Den demografiska utvecklingen på Seychellerna är liknande den i många andra länder och inom de kommande 15 åren kommer den äldre befolkningen att öka med 30%. Idag har Seychellerna ingen fungerande demensvård. Personer med demens, inklusive dem med Alzheimers sjukdom, psykisk ohälsa och allmänt svaga personer bor på samma boende på huvudön, som är det enda boendet som finns i dagsläget.

Under besöket i Seychellerna undertecknades ett Memorandum of Understanding; MoU mellan JP Adam, hälsominister Seychellerna och Carin Nilsson, Umeå kommun, ordförande äldreomsorgsnämnden. (bifogad bild)

Mer information

Carin Nilsson (S)
ordförande äldrenämnden
Umeå kommun
070-681 37 53
carin.nilsson@umea.se

Veronica Kerr (KD)
vice ordförande äldrenämnden
Umeå kommun
070-259 55 95
veronica.kerr@umea.se

Malin Sundbom
verksamhetschef
vård- och omsorgsboende
Umeå kommun
070-650 69 97
malin.sundbom@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum