Umeå kommun

Umeå kommun ansluter sig till internationellt nätverk för cirkulär ekonomi

Dela

Kommunstyrelsens planeringsutskott har beslutat att ansluta sig till nätverket CE 100, Ellen MacArthur Foundation, EMF. Det är en del av den strategiska plan som innebär att Umeå kommun ska vara ledande inom området cirkulär ekonomi.

– Umeå har uppmärksammats internationellt för arbetet med utvecklingen av cirkulär ekonomi, vilket har gjort att EMF har bjudit in kommunen att medverka i nätverket CE100. Kommunstyrelsen tackar ja till den här möjligheten eftersom den ger Umeå kommun förutsättningar att ta nästa steg i utvecklingen, inte minst genom stöd och samarbete med andra organisationer som arbetar aktivt med frågan, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

EMF är en världsledande organisation som verkar för att accelerera omställningen till cirkulär ekonomi och CE 100 är ett nätverk för organisationer som arbetar aktivt med cirkulär ekonomi och som vill utbyta kunskap och erfarenheter med varandra. I nätverket ingår stora och medelstora företag, städer och universitet. Inom nätverket ges även möjlighet att forma gemensamma projekt.

EMF har visat stort intresse för det arbete inom cirkulär ekonomi som genomförs i kommunen, inte minst på grund av den rapport kopplat till detta arbete som den internationella organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, har gjort. Umeå kommun har fått en riktad inbjudan från EMF för att ansluta sig till nätverket. EMF vill arbeta vidare med Umeå kommun och stödja det fortsatta arbetet med sin internationella expertis. De ser även att Umeå kommun kan dela kunskap med övriga medlemmar i nätverket och dra nytta av andras arbete.

Läs även Umeå på god väg mot cirkulär ekonomi

Mer information:
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se


Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Pandemin präglade året som slutade på plus27.1.2021 14:21:58 CETPressmeddelande

Den pågående coronapandemin satte sin prägel på verksamheternas arbete under stora delar av förra året med åtgärder för att minska smittspridning, minska oro och värna arbetsmiljön. Vid årets slut redovisade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ett överskott på 13,8 miljoner kronor. Detta främst beroende på färre elever än budgeterat inom gymnasieverksamheten, i första hand på introduktionsprogrammen, samt att flera arbetsmarknadsåtgärder inte har kunnat startas upp på grund av pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum