Umeå kommun

Umeå kommun efterlyser förstärkt utvecklingsstrategi

Dela

Den regionala utvecklingsstrategi, RUS, som Region Västerbotten har tagit fram behöver en djupare förankring hos länets kommuner vad gäller utmaningar, förutsättningar och tillväxtperspektiv. Det konstaterar kommunstyrelsen i ett remissvar till regionen.

– Förutsättningarna för länets kommuner ser väldigt olika ut. En del kommuner växer medan andra krymper och det är viktigt att belysa i en länsövergripande utvecklingsstrategi. Dessutom anser vi från kommunens sida att många perspektiv saknas, exempelvis om tillväxt, hållbara samhällsmiljöer, jämställdhet, forskning, med mera. Därför vill vi som remissinstans se att Region Västerbotten förstärker sin utvecklingsstrategi inom ett antal områden, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Yttrandet från Umeå kommun har beretts med sakkunniga från olika verksamheter i Umeå kommun och även med kommuner i Umeåregionen. Enligt yttrandet är utvecklingsstrategin från Region Västerbotten alltför allmängiltig, defensiv och problemorienterad. Dessutom saknas beskrivningar av styrkor i länet och beskrivningar av Västerbotten som län.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum