Umeå kommun

Umeå kommun erbjuder lärarstudenter i Vasa att provjobba i Umeå

Dela

För andra året i rad har Umeå kommuns utbildningsförvaltning åkt till Vasa för att knyta kontakter med studenter på lärarutbildningarna på Åbo akademi. Målsättningen är att få fler att flytta till Umeå för att arbeta inom skolan. Det sker bland annat genom att erbjuda studenter att provjobba på Sävar skola och Hagaskolan.

– 15 lärarstudenter har anmält intresse av att komma och provjobba som lärare i slutet av maj och början av juni. Det ger dem en chans att få uppleva den svenska skolan inifrån och känna hur det kan vara att bo och arbeta i Umeå, säger Henrik Bolin, rektor på Sävar skola.

Umeå kommun har behov av utbildade barnskötare, förskollärare, grundskollärare, fritidspedagoger samt ämnes- och yrkeslärare. De närmaste åren räknar Umeå kommun med att behöva anställa många medarbetare inom förskola och skola för att klara pensionsavgångar och ökade volymer. I Finland finns det däremot ett överskott av svenskspråkiga grundskollärare vilket gör att det finns ett intresse av att flytta till Sverige.

– Vasa är ett viktigt rekryteringsområde för Umeå. Sedan länge finns många band mellan Vasa och Umeå, vi är ju grannstäder som bara är 8 mil från varandra. Vi hade många samtal med intresserade lärarstudenter som vill veta mer om jobbmöjligheter i Umeå. Många lockas av det utbud vår stad erbjuder och att vi växer och bygger nya skolor och förskolor, säger Katrin Grafström, personalstrateg på Utbildningskontoret.


Mer information:

Katrin Grafström
personalstrateg
Umeå kommun
070-342 12 88
katrin.grafstrom@umea.se

Henrik Bolin
rektor Sävar skola
Umeå kommun
070-70 508 39 68
henrik.bolin@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum