Umeå kommun

Umeå kommun fortsätter att korta betaltider

Dela

Kommunstyrelsen i Umeå kommun förlänger beslutet att korta betaltiderna till kommunens leverantörer. Beslutet utgör en del av insatserna för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin för näringslivet och gäller till och med den 31 december.

–  Förkortade betaltider har visat sig vara en viktig fråga för många leverantörer under coronakrisen. Läget är fortfarande ansträngt för näringsidkare och därför låter vi nu denna insats löpa resten av året, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ambitionen i beslutet är att korta betaltiden för inkomna fakturor till i genomsnitt cirka 15 dagar. Detta under förutsättning att den aktuella verksamheten har kapacitet/förmåga att kontrollera och attestera fakturorna inom utsatt tid.

Beslutet förlängdes första gången den 2 juni till över sommarperioden och förlängs nu alltså till och med den 31 december 2020.

Beslutet om arbete med tidigareläggning av betalningar avser inte betalningar till koncernbolagen.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum