Umeå kommun

Umeå kommun ger fortsatt stöd till kvarkensamarbete

Dela

Umeå kommun beslutar om fortsatt medfinansiering till Föreningen Norden Västerbotten med 300 000 kr per år till och med år 2022.

– Det nordiska samarbetet har alltid varit en viktig fråga för Umeå kommun, vilket är skälet till att kommunen nu medfinansierar Föreningen Norden Västerbotten fram till 2022. Kvarkensamarbetet är särskilt prioriterat i kommunens strategiska plan och därför arbetar vi aktivt tillsammans med Vasa kommun och Föreningen Norden Västerbotten, för att utveckla och genomföra insatser som involverar både näringsliv och civilsamhälle, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Föreningen Norden Västerbotten i Umeå har sedan 1981 varit en del av en gemensam nordisk satsning på åtta informationskontor med syfte att främja och öka det nordiska utbytet och samarbetet mellan människor och organisationer. Nordiska ministerrådet har under dessa 35 år tillsammans med lokala och regionala finansiärer möjliggjort kontorens verksamhet som placerats utanför de nordiska huvudstäderna av regionalstrategiska skäl.

Umeåkontorets verksamhet vilar på två ben: det utåtriktade arbetet med att vara en informationsnod för allmänheten om nordiskt samarbete och uppgiften att vara distriktskontor till föreningarna Norden i Västerbottens län. Föreningen Norden Västerbotten samverkar med föreningar, kommuner och regioner om olika initiativ och stärker kontaktnät på båda sidor om Kvarken och i Norden.

Mer information
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
090-16 12 01
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum