Umeå kommun

Umeå kommun och Företagarna startar företagsakut

Dela

Umeå kommun, Företagarna i Umeå och ett flertal lokala företagsrådgivare samverkar genom att starta företagsakuten. Initiativet finns till för de företag som söker rådgivning om hur man kan minska de ekonomiska konsekvenserna av det nya coronaviruset.

Syftet med rådgivningen är att öka kunskap om de åtgärder som skapas på nationellt plan och att dela med sig av den kompetens som finns hos Företagarna i Umeå och hos lokala företagsrådgivare. Företag kan exempelvis få hjälp med hur de praktiskt går tillväga för att ansöka om de stödåtgärder som finns. Eller hur de tar fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter och personal. Företaget behöver inte vara medlem i Företagarna för att få rådgivning.

– Konsekvenserna av Coronaviruset drabbar vårt näringsliv hårt och omedelbart. Vi har de senaste dagarna lyssnat på många företagare och vi är berörda över hur tufft läget är. Flera uttrycker ett behov av vägledning och rådgivning för att kunna hantera situationen. Detta samarbete är ett snabbt första steg som vi kan ta, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Företagarna i Umeå driver företagsakuten genom dess ordförande, Fredrik Leek. Företagarna tar in resurser för att kunna svara på de frågor som inkommer.

– I sådana här extraordinära situationer behöver vi kraftsamla oss för att stötta företag. För oss på Företagarna Umeå är det viktigt att vara snabbt ute och finnas tillhands, både för våra medlemmar och andra företag, säger Fredrik Leek.

Bland de lokala företagsrådgivare som anslutit sig till initiativet finns bland Olof Degerfeldt vid Styrelseakademin, Anders Bergman vid Ackordscentralen och Thomas Nilsson, Grant Thornton.

Vill du hjälpa till?
Det här är en tid för kreativa lösningar. Har du idéer om hur vi kan arbeta tillsammans för att stärka det lokala näringslivet under den pågående coronapandemin?Hör av dig till Umeå kommun på adressen: naringsliv@umea.se

Företagsakuten erbjuder löpande digital rådgivning via umea@foretagarna.se, samt möjlighet till drop-in i BIC Factorys lokaler, Rådhusesplanaden 6F.

Tid för drop-in är fredag den 20 mars, kl. 08.30-11.30.

Umeå kommun samlar löpande information för företagare på www.umea.se.

Mer information:
Peter Juneblad
näringslivschef
Umeå kommun
070-225 72 15
peter.juneblad@umea.se

Fredrik Leek
ordförande
Företagarna i Umeå
070-678 38 71
umea@foretagarna.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum