Umeå kommun

Umeå kommun släcker ned Stadshuset under Earth Hour

Dela

– Umeåbornas miljöengagemang är starkt och självklart ska vi också släcka ned Stadshuset under Earth Hour på lördag 27 mars, säger Erik Eklund, energi-och klimatrådgivare på Umeå kommun.

Sista helgen i mars släcks många lampor runt om i världen som en signal till världens ledare att agera. Umeå kommun är med i WWF:s internationella manifestation Earth Hour sedan många år för att uppmärksamma klimatfrågan, men i år ville kommunen göra lite annorlunda genom att uppmana alla Umeåbor till att ge klimatlöften före att släcka lampor.

Ge ett klimatlöfte!

– Att släcka lamporna är en viktig symbolhandling, men det krävs mer för att få fart på klimatomställningen – och alla måste vara med. Kommunen, företagen, myndigheterna och alla vi som lever i Umeå måste agera nu. Släck lampan, men ge också ett klimatlöfte och visa andra att du är beredd på den förändring som krävs för att Umeå kommun ska bli klimatneutralt till år 2040, säger Annika Myrén, projektledare för klimatneutrala Umeå.

Släckningen av Stadshuset livesänds på Umeå kommuns facebooksida  lördag 27 mars från kl.20.15. 

Läs mer på www.umea.se/earthhour och ge ett klimatlöfte!

För mer information:

Erik Eklund
Energi-och klimatrådgivare
Umeå kommun
070-237 53 63
erik.eklund@umea.se

Annika Myrén
Projektledare
Klimatneutrala Umeå
Umeå kommun
070-388 49 66
annika.myren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum