Umeå kommun

Umeå kommun stöttar Mötesplats Stöcke

Dela

Umeå kommun tilldelar Mötesplats Stöcke 2 000 000 kronor för bygget av en samlingslokal och en idrottshall. Planen är att påbörja byggnationerna under 2020 och inviga anläggningen 2021.

– Projektet Mötesplats Stöcke ligger väl i linje med Umeå kommuns beslutade målsättningar om hållbar landsbygdsutveckling. Initiativet knyter också väl an till Umeå kommuns strategiska plan som pekar ut betydelsen av ett starkt civilsamhälle och hur aktiva föreningar och frivilligorganisationer kan bidra till Umeås utveckling, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Föreningen Stöckebygdens utveckling har de senaste åren arbetat för att förankra, söka tillstånd och hitta finansiering till byggandet av ett allaktivitetshus i Stöcke. Satsningen har namnet ”Mötesplats Stöcke”. Huset ska fungera som samlingspunkt i samhället och användas som ungdomsgård, samlingslokal för fritidsaktiviteter och kulturevenemang. Anläggningen ska innehålla en fullstor idrottshall, gym, gruppträningsrum, kulturverkstad, butik/post/café, företagshotell, mötesrum med mera.

Planen är att börja bygga våren 2020 och att lokalerna kan invigas under 2021.

Den cirka 2 500 kvm stora anläggningen beräknas kosta cirka 33 000 000 kr att bygga. Finansieringslösningen är en kombination av privat kapital, bidrag samt krediter. Föreningen söker investeringsstöd från Umeå kommun till byggdelen av projektet. Av den totala byggkostnaden på 33 000 000 kr söks 2 000 000 kr från Umeå kommun. Knappt hälften av sökta medel gäller den del som rör samlingslokalen.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum