Umeå kommun

Umeå kommun välkomnar Komatsus storsatsning

Dela

Komatsu Forest gör en stor investering i Sverige. Företaget satsar på att bygga en helt ny fabrik på området Klockarbäcken i Umeå. Enligt plan ska bygget börja i maj 2019 och vara klart 2021.

Komatsu Forest, som har huvudkontor i Umeå, är världens näst största tillverkare av skogsmaskiner. Företaget säljer sina produkter över hela världen och ägs av det japanska företaget Komatsu Ltd.

– Det är en riktigt bra dag för Umeå. Att en stor global aktör väljer att göra en av sina största investeringar någonsin just här är förstås något som i praktiken kommer att få positiva effekter för hela kommunen och något vi har jobbat intensivt med, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Satsningen på en ny fabrik är en av de största industriella investeringarna i Sverige just nu. Den stärker ytterligare regionens position som ledare på det skogstekniska området.

– Det här sänder viktiga signaler. Umeå har mycket att erbjuda; universitet, näringsliv och kompetens blir tillsammans en miljö där globala aktörer uppenbart ser förutsättningar att bli världsledande, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Mer information:

Peter Juneblad
näringslivschef
Umeå kommun
070-225 72 15
peter.juneblad@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum