Umeå kommun

Umeå medverkar i nationellt hållbarhetsprojekt

Dela

Närings- och arbetsutskottet i Umeå kommun ansöker om att medverka i projektet Glokala Sverige för att göra FN:s Agenda 2030 till motor för kommunens hållbara tillväxtarbete. Agenda 2030 har 17 globala mål för hållbar utveckling som syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, med mera.

– Umeå kommun har ett stort engagemang i frågor om hållbar utveckling och vi har kommit en bit på väg för att nå de globala målen. Projektet Glokala Sverige ger kommunen möjlighet att fördjupa det här arbetet, att dela erfarenheter och att inspireras av andra kommuner och regioner, säger Elmer Eriksson, vice ordförande kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott.

Glokala Sverige är ett kommunikation- och utbildningsprojekt med syfte att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Projektet som finansieras av Sida är ett samarbete mellan Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Umeå kommun har haft ett samarbete med Sida sedan 2012 där kommunen fick medfinansiering för aktiviteter rörande hållbarhet och svenskt bistånd. På grund av detta samarbete, som nu avslutas, uppmuntras kommunen nu att ansöka om att medverka i Glokala Sverige.

Projektet erbjuder bland annat:

  • Utbildningsinsatser i Agenda 2030 och de globala målen
  • Stöd för medverkan i projektet, stöd till kommunikatörer, kommunikationsmaterial, regionala träffar och en årlig konferens för erfarenhetsutbyte

Läs mer om Agenda 2030 och de globala målen

Läs mer om Glokala Sverige

Mer information
Elmer Eriksson (M)
vice ordförande kommunstyrelsens näringslivs och arbetsutskott
Umeå kommun
070-330 24 15
elmer.eriksson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum