Umeå kommun

Umeå medverkar i Vinnovaprojekt om stadsutveckling

Dela

Umeå kommun kommer att medverka i projektet Social Progress Innovation Sweden – SPIS, som har utlysts av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova. Syftet är bland annat att skapa en plattform för att koordinera och stimulera pågående innovationsprocesser, samt att hjälpa kommunala organisationer att möta framtida utmaningar.

– Projektet som Vinnova särskilt bjudit in Umeå kommun att delta i ger oss en unik möjlighet att ta del av Vinnovas finansiering när det gäller stadsutveckling. Förhoppningen är bland annat att projektet ska ge kommunen bättre förmåga att tillvarata nya arbetsmetoder, lösningar och innovationer, säger Hans Lindberg (S), ordförande i kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Bakgrunden till beslutet är att Vinnova har erbjudit Umeå kommun att medverka i projektet. Andra städer omfattas av projektet sedan tidigare men Umeå har nu tillfrågats av myndigheten om att gå direkt till steg 2, med skälet att Umeå anses vara ett gott exempel inom innovationsarbete.

Målet med SPIS-projektet är att skapa en innovationsplattform med stark och hållbar tvärsektoriell organisation, som kan koordinera pågående innovationsprocesser, initiera nya processer som bygger vidare på eller komplettera de processer som finns och som fungera som drivbänk för nya initiativ.

Vidare ska innovationsplattformen hjälpa den kommunala organisationen att möta framtida utmaningar genom att öka förvaltningarnas flexibilitet och förmåga att samverka med det civila samhället, andra kommuner och regioner, näringslivet samt akademin.

Umeå kommun medfinansierar SPIS-projektet med totalt 1 500 000 kronor under tre år.


Mer information
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
090-16 12 01
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum