Umeå kommun

Umeårecept med i prisad grön kokbok

Dela

Kokboken Great Food from European Green Cities där Umeås hållbarhetsarbete presenteras har vunnit Gourmand Award 2019. I boken finns recept från 21 restauranger i europeiska städer, däribland Rex i Umeå.

Omslaget till boken Great Food from European Green Cities
Omslaget till boken Great Food from European Green Cities

Det är EU-kommissionen som står bakom boken där 21 europeiska städer presenterar sitt arbete med hållbar mat och livsmedelsproduktion. Syftet med boken är att sprida idéer och lösningar som uppmuntrar människor att välja hållbart.

Som ett gott exempel lyfter kommissionen särskilt Umeå kommuns unika satsning på att samverka med branschen via nätverket Hållbara Restauranger. Hållbara Restauranger är ett kompetensutvecklingsprogram som bygger på en öppen och transparent process där deltagarna inspireras av varandra och bygger upp gemensamma kunskaper om en hållbar restaurangnäring.

De 21 städerna ingår i ett nätverk för miljöhuvudstadsfinalister och nätverket Green Leaf Network Cities.

För mer information

Philip Näslund, projektledare, Umeå kommun
philip.naslund@umea.se 090-16 66 71, 070-220 31 65

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslaget till boken Great Food from European Green Cities
Omslaget till boken Great Food from European Green Cities
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Positivt besked för nio nya flerbostadshus på Ålidhem23.5.2019 17:02:02 CESTPressmeddelande

Bostaden har sökt Bygglov för nio nya flerbostadshus vid Magistervägen på Ålidhem. Husen byggs till stora delar på befintliga parkeringsplatser. Ett nytt parkeringsgarage ska planeras i anslutning till de nya husen men trots det saknas det 116 parkeringsplatser enligt parkeringsnormen. Förutsatt att parkeringsgaraget, som är ett separat bygglovsärende, får godkänt ställer sig byggnadsnämnden positiv de nya flerbostadshusen.

För- och grundskolan behöver anpassas för budget i balans23.5.2019 15:09:50 CESTPressmeddelande

För- och grundskolenämndens verksamheter redovisar ett överskott på 7,5 miljoner kronor i uppföljningen av årets första månader. Prognosen för hela året är ett underskott på 22 miljoner kronor. Prognosen förutsätter att verksamheterna har en bemanning i nivå med budget inför höstterminen 2019. Åtgärder kopplade till minskad ram avseende det kommungemensamma effektiviseringsarbetet är inte möjliga att vidta på grund av den statliga styrningen på skolans område.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum