Umeå kommun

Umeås bibliotek öppnar igen

Dela

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå öppnar åter sin verksamhet tisdag den 12 januari. Tills vidare stänger biblioteken senast klockan 18.00 på vardagar och är stängda under lördagar och söndagar.

Variationer mellan biblioteken kan förekomma.Två av dem, Obbola och Umedalen, hålls liksom tidigare tills vidare stängda. Mer information om öppettider och vad som gäller för de olika biblioteken finns på www.minabibliotek.se. Framöver kommer där också att finnas information om när biblioteken på nytt börjar ha öppet även under helger.

Verksamheten bedrivs med samma restriktioner som innan stängningen. Biblioteken är inga mötesplatser och besöken bör vara så korta som möjligt för att minska risken för smittspridning.

Biblioteken stängdes den 19 december utifrån regeringens rekommendationer. De öppnas nu åter utifrån att regeringen påtalat att biblioteken bedriver en viktig verksamhet bland annat genom att ge allmänheten möjlighet att använda internet och söka information.

- Det känns mycket bra att åter öppna våra bibliotek eftersom vi vet att det finns förväntningar på att biblioteken ska vara tillgängliga och människor har stort behov av både information och litteraturupplevelser, säger Ingegerd Frankki, bibliotekschef vid Umeå kommun.

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum