Umeå kommun

Umecomfestivalen 2022 – Broparken lördag 27 augusti

Dela

Umecom bjuder in till lokal världsförbättrarfestival i Broparken när Umeå fyller 400 år och blickar framåt. Vad önskar de som bor och lever i Umeå för vår stad i framtiden? Det blir en heldagsfestival för stora och små, fylld med aktiviteter och underhållning.

Dagen kommer att vara fylld med föreläsningar, workshops, musik, foodtrucks, såpbubblor och glädje. Det blir massor med aktiviteter för barnen med bland annat popcorn, gnuggistatueringar, parkour, skate och graffitivägg. Umecom vill att alla kommer med i Umeås hållbara resa in i framtiden. Oavsett om en är insatt i hållbarhetsfrågor eller inte.

- Jag hoppas på peppig stämning samtidigt som vi pratar om rätt svåra saker, det är ju mycket som måste hända för att vi ska klara våra klimatmål. Jag vill att programmet på festivalen ska fylla oss med inspiration och kraft, att vi ska kroka arm och hjälpas åt in i framtiden, säger Ida Hillebjörk, projektledare för Umecom.

Många utställare
Festivalbesökarna kommer att kunna ta del av diskussioner och föreläsningar om allt från städning till elbilar, kunna göra kartläggning av sitt koldioxidavtryck hos Klimat- och energirådgivningen, byta plantor hos Umeå stadsodling, gå på klädbytarevent hos Naturskyddsföreningen och prata med Fridays For Future om hur de ser på Umeås miljöarbete.

Vad? Världsförbättrarfestival

Var? Broparken, Umeå

När? Lördag 27 augusti klockan 10.00–21.00

Att gå på festivalen är så klart gratis.

Några axplock från programmet

10—13
Tips och inspiration att ta med sig hem för att göra det lättare att leva klimatsmart. Tre band står för musiken; Era Lux, William Öberg och Från Mars. Guidad tur i stadens könade landskap klockan 11 eller 13.

14—18
Goda exempel från små företagare om hur det går förändra och ställa om till en klimatsmart livsstil. Livepod med Elin Leyonberg, Klimatekot.

18—21
Isabelle McAllister, känd från SVT ”Fixa rummet” inleder kvällspasset. Idéverkstad Umecom Live Session där fyra smarta personer berättar om sina idéer som gör Umeå bättre och roligare. Frida Selander, musiker och ordkonstnär avslutar festivalen.

Hela programmet finns på: umecom.se/festival-2022 

Länkar:
Umecoms webb
Umecom på Facebook
Umecom på Instagram
SPIS – Umeås innovationsplattform för hållbara städer


Kontakt:
Ida Hillebjörk
Projektledare Umecom, Umeå kommun
070-329 28 08
ida.hillebjork@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum