Umeå kommun

Umevux fyller huset i backen med aktivitet igen!

Dela

Huset i backen på Mossvägen, Berghem, har nya hyresgäster. Umevux vård- och omsorgsutbildning flyttade in i mitten av mars och i juni flyttar Lärvux in med sin verksamhet.

– Jag är så nöjd, säger Gunilla Wallmark, rektor för Umevux. Efter några år i externa fastigheter, flyttar vi in till anpassade utrymmen för två av våra verksamheter.

I de renoverade lokaler utbildas vård- och omsorgselever, cirka 350 personer per år, för en sektor som har stort behov av arbetskraft. De får grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta inom äldreomsorgen, i verksamheter för personer med funktionsvariationer och hälso- och sjukvård.

– Det är otroligt roligt att komma till renoverade lokaler, lämpliga för vår verksamhet. Allt från klassrum och metodsalar där vi övar praktiska arbeten, berättar Ulrika Stenlund, biträdande rektor.

Lärvux är kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning. Utbildningen vänder sig till de som har en funktionsvariation eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder. Det gör att eleverna behöver längre tid för inlärning och en anpassad utbildning.

– Lärvux är en utbildning på elevens egna villkor, berättar Inger Edström Dahlgren, utvecklingsledare. Lokalerna är väldigt fina och rymliga, med ett ljust uppehållsrum och skolsalar rättade efter våra behov. Flytten kommer att bli ett lyft för våra elever, avslutar hon.

Mer information

Ulrika Stenlund
biträdande rektor, Umevux vård- och omsorgsutbildning
090-16 41 24
ulrika.stenlund@umea.se

Inger Edström Dahlgren
utvecklingsledare för särskolan
090-16 12 81
inger.dahlgren@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum