Trafikverket

Underhållsarbete av järnvägsövergångarna i Lessebo begränsar framkomligheten

Dela

Järnvägsövergångarna i Lessebo stängs av en i taget för trafik mellan den 30 november till den 5 december. Under tiden sker underhålls- och förbättringsarbete för att öka trafiksäkerheten.

Under arbetet stängs en järnvägsövergång av i taget. När den ena övergång är avstängd fungerar den andra som omledningsväg.Följ orange vägvisning längs med vägarna.Tågtrafiken kommer inte att påverkas av avstängningarna.

Mellan den 30 november klockan 14.00 till och med den 2 december klockan 05.00 kan du inte använda järnvägsövergången i norra Lessebo. 

Mellan den 3 december klockan 20.00 till och med den 5 december klockan 05.00 kan du inte använda järnvägsövergången i södra Lessebo. 

Under avstängningarna utförs underhåll av järnvägsövergångarna. Förutom upprustning av övergångarna kommer även beläggningen att bytas ut. Under arbetet kan buller förekomma.

Planera för att din resa kan ta något längre tid än vanligt, var ute i god tid och kör försiktigt. Vi arbetar för din framkomlighet och säkerhet.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Kontaktperson
Ola Malmberg, Projektledare
Telefon: 010-123 90 15

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum