Trafikverket

Underhållsarbete av järnvägsövergången vid Storgatan i Hovmantorp begränsar framkomligheten

Dela

Järnvägsövergången vid storgatan i Hovmantorp stängs för trafik den 27 november klockan 22.00 och öppnar igen den 29 november klockan 15.00. Under tiden sker underhålls- och förbättringsarbete för att öka trafiksäkerheten.

Järnvägsövergången vid Storgatan, väg 834, stängs av mellan den 27 november klockan 22 till och med den 29 november klockan 15. Det innebär en avstängning av passagen mellan norra och södra Hovmantorp. Tågtrafiken kommer inte att påverkas av avstängningen.

Under avstängningen utförs underhåll av järnvägsövergången. Förutom upprustning av övergången kommer även beläggningen att bytas ut.  Under arbetet kan det förekomma buller.

Gående och cyklister kan använda sig av gång- och cykelvägen på södra sidan av järnvägen, som kommer vara öppen under hela arbetet.

Avstängningen kräver att biltrafiken leds om vilket medför en längre körsträcka. Följ orange vägvisning. Omledningsvägen är cirka 28 kilometer och tar ungefär en halvtimme att köra beroende på trafikläget.

Planera för att din resa tar längre tid än vanligt, var ute i god tid och kör försiktigt. Vi arbetar för din framkomlighet och säkerhet.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Ola Malmberg, Projektledare Trafikverket
Telefon: 010-123 90 15

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum