Trafikverket

Underhållsarbete på Öresundsbron - Buss ersätter 17-18 mars

Dela

Trafikverket utför ett planerat underhållsarbete på Öresundsbron under tiden 17–18 mars. Under tiden kommer bussar att ersätta tågen

Öresundsbron är avstängd från lördagen den 17 mars klockan 13 till söndagen den 18 mars klockan 13. Tågen är inställda mellan Malmö C och Kastrup.

På lördag från klockan 20 till söndag klockan 5 är tågtrafiken även inställd från Kastrup till Köpenhamn H. Detta på grund av ett planerat underhållsarbete på den danska sidan.

Bussar ersätter tågen, och de gör uppehåll på alla mellanstationer. Tänk på att det tar längre tid att resa med buss än med tåg. Du kan söka din resa på www.skanetrafiken.se  eller www.rejseplanen.dk

- Vi kommer att byta spårväxlar vid Lernacken samtidigt som vi utför flera andra underhållsarbeten på Öresundsbrons spår. Regelbundet underhåll är ett måste för att få en anläggning driftsäker dygnet runt, säger verksamhetssamordnare Göran Holmberg.
 

Nyckelord

Kontakter

Göran Holmberg, verksamhetssamordnare Trafikverket, 010-123 91 03.

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00.

Mats Ohlsson, Skånetrafiken, nås via Skånetrafikens presstjänst, 0451-28 85 03.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum