Västtrafik

Underhållsarbeten i påsk påverkar tågtrafiken

Dela
I påsk stundar underhållsarbeten på järnvägen. Bussar ersätter på de sträckor som påverkas. Bild: Thomas Harrysson.
I påsk stundar underhållsarbeten på järnvägen. Bussar ersätter på de sträckor som påverkas. Bild: Thomas Harrysson.

Färre arbetspendlare åker tåg under påsk. Därför passar Trafikverket på att förbättra järnvägen, något som är nödvändigt för att rusta banorna för dagens trafik och framtidens behov. Så här påverkas kollektivtrafiken.

Under påsken genomför Trafikverket flera underhållsarbeten för att förbättra kapaciteten på järnvägen. Buss ersätter de tåg som inte kör. För Västtrafiks kunder innebär det att restiderna kan bli något längre än vanligt och att resan kan innebära ett extra byte. Resenärer uppmanas söka sin resa i Reseplaneraren och vara ute i lite extra god tid.

Följande tågsträckor påverkas:

Västtågen: Göteborg-Älvängen och Göteborg-Vänersborg-Åmål
Tågen vänder vid Gamlestaden station natten till söndag, kl. 00:00 fram till kl 18.00 på söndagen. Hänvisning till spårvagn från Gamlestads torg.

Västtågen: Göteborg-Strömstad
Tåget vänder i Ytterby natten till lördag, kl 00.00, till måndag kl. 24:00. Bussersättning på sträckan Ytterby-Göteborg-Ytterby.

Västtågen: Göteborg-Alingsås
Tåget vänder i Partille torsdag kväll, fredag och måndag, bussersättning på sträckan Partille-Göteborg-Partille.

Tåget är inställt hela sträckan Göteborg-Alingsås lördag-söndag, bussersättning på sträckan Alingsås-Göteborg-Alingsås.

Västtågen: Göteborg-Skövde/Nässjö
Tåget vänder i Alingsås torsdag kväll, fredag och måndag, bussersättning på sträckan Alingsås-Göteborg-Alingsås.

Göteborg-Skövde/Nässjö vänder i Vårgårda lördag och söndag, bussersättning på sträckan Vårgårda-Göteborg-Vårgårda.

Västtågen: Göteborg-Mariestad
Tåget vänder i Floda fredag och måndag, bussersättning på sträckan Floda-Göteborg-Floda.

Göteborg-Mariestad vänder i Herrljunga lördag och söndag, bussersättning på sträckan Vara-Göteborg-Vara.

Fakta: Så kör kollektivtrafiken i påsk
Under påskhelgen anpassas all kollektivtrafik efter helgdagarna.

Skärtorsdag 29 mars: som en torsdag med nattrafik.
Långfredag 30 mars: som en söndag med nattrafik.
Påskafton 31 mars: som en lördag med nattrafik.
Påskdagen 1 april: som en söndag.
Annandag påsk 2 april: som en söndag.

För mer information: 
Västtrafiks presstjänst, 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

I påsk stundar underhållsarbeten på järnvägen. Bussar ersätter på de sträckor som påverkas. Bild: Thomas Harrysson.
I påsk stundar underhållsarbeten på järnvägen. Bussar ersätter på de sträckor som påverkas. Bild: Thomas Harrysson.
Ladda ned bild
Tåg mot Göteborg C
Tåg mot Göteborg C
Ladda ned bild
Tåg i vinterlandskap
Tåg i vinterlandskap
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Nytt resecentrum i Gamlestaden17.8.2018 09:12Pressmeddelande

Lördagen den 18 augusti är det dags för invigning av Gamlestaden resecentrum. Då får en av kollektivtrafikens största knutpunkter i Göteborg en modern, trygg och tillgänglig mötesplats för resenärer och invånare. Välkommen på en invigning för alla åldrar. Västtrafiks nya resecentrum ligger på Gamlestads Torg, en stor och växande knutpunkt för kollektivtrafikens resenärer. Byggnationen startade våren 2016 och på lördag är det dags för invigning. – Gamlestaden är en stor knutpunkt för våra resenärer och området genomgår just nu en kraftig förändring med nya bostäder, handel och kontor. Därför är vi mycket glada över att kunna öppna upp för en modernare och tillgängligare mötesplats för resenärer och invånare, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik. Prognosen pekar på cirka 30 000 av- och påstigande resenärer från spårvagn, buss och tåg per dygn vid Gamlestads Torg år 2020, jämfört med dagens cirka 20 000 resenärer per dygn. Västtrafikbutik ska testa nya lösningar Det nya res

Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti16.8.2018 13:32Pressmeddelande

Den 20 augusti återgår kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen till ordinarie tidtabell med tätare turer. Samtidigt genomförs förändringar av trafiken där det behövs och några linjer får nya avgångstider. Resenärer uppmanas söka sin resa i Reseplaneraren. Från och med måndagen den 20 augusti gäller en ny tidtabell för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen. – Semestern är över och skolorna drar igång. Då återgår även kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Eftersom att vi samtidigt passar på att göra förändringar som behövs vill vi uppmana våra resenärer att söka sin resa i förväg i Reseplaneraren, för att vara på rätt plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, enhetschef på Västtrafik. Förändringar i Göteborgstrafiken I Göteborg får buss 330 mellan Kinna och Göteborg en ny start- och ändhållplats på Heden, istället för Åkareplatsen resecentrum. Förändringen görs på grund av begränsat utrymme på Åkareplatsen. Busslinjerna 35 och 135 läggs ihop och får linjenummer 35. Samti

Nyheter i Skövde stadstrafik när Heneporten byggs om16.8.2018 09:00Pressmeddelande

Snart påbörjas arbetet med att bredda Heneporten mellan Hentorp och Skultorp, därför kommer porten att stängas av under hösten. För att förbereda för avstängningen förändras busstrafiken i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti. Heneporten i Skövde är en järnvägspassage mellan stadsdelarna Skultorp och Hentorp. För att möta de allt större resebehoven i Skövde ska den enfiliga passagen nu byggas ut till en tvåfilig genomfart. – Vi har länge velat bredda Heneporten så att framkomligheten ökar för alla som dagligen använder denna passage. Nu har vi fått godkännande från Trafikverket att bygga ut. Förarbetet är gediget och därför måste Heneporten stängas av för genomfart redan under hösten 2018. Genomfarten beräknas vara stängd i cirka ett år. Busstrafiken genom Heneporten stängs av i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti och biltrafiken stängs av vid senare tillfälle, säger Daniel Lindh, tf gatu- och naturchef i Skövde kommun. Nyheter i stadstrafiken

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum