Region Uppsala

Undersökning inför ny depå för spårvagnar

Dela

Under vecka 29 och vecka 32 utför företaget WSP på uppdrag av Trafik och samhälle arbeten på Gökarbotippen.

Det kommer att göras borrhål för provtagning av grundvatten och grävas gropar för att ta markprover. Proverna ska visa på hur depåns avfall skulle kunna hanteras. Miljöundersökningen utgör ett av flera underlag för att bedöma om marken skulle kunna användas för byggnation.

Området som undersöks är en kulle med en gångstig längs en cykelväg i ett grönområde mellan två bostadsområden i Nåntuna.

Detta är ett av tre lägen i södra Uppsala som vi undersöker just nu för eventuellt depåbygge. De övriga lägena som utreds ligger i Sävja och i Bäcklösa, men även andra lägen kan bli aktuella innan beslut tas.

Alla förslag kommer så småningom att tas genom kommunala processer för byggnation. I samband med det kan den som vill framföra sina synpunkter.

Kontakter

Annette Öqvist, projektledare på Trafik och samhälle, Region Uppsala
Telefon: 018-617 11 24 / sms: 072-202 24 98
E-post annette.oqvist@ul.se

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folktandvården vill vända kariestrenden med tandborstapp23.10.2020 10:54:05 CESTPressmeddelande

Halloween är tillsammans med påsken och julen våra största godishelger. Då är det extra viktigt att hålla koll på barnens tandborstning. För att hjälpa barnfamiljer att göra tandborstningen roligare har Folktandvården gett tandborstningsappen Rocka munnen en Halloweenkostym. – Det är de goda vanorna i vardagen som gör skillnad, säger Anna-Cari Lindh, cheftandläkare vid Folktandvården i Region Uppsala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum