Umeå kommun

Undvik cykeltunnlar och stanna hemma om du kan

Dela

Det pågående hårda ovädret över Umeå har förorsakat översvämningar framför allt i cykeltunnlar och i en del biltunnlar. Undvik att vägar med tunnlar när du ska åka hem idag. Värst drabbade områdena är Mariehemsängarna, Djupbäcken på Haga och Tvärån, Rödäng.

På grund av den kraftiga blåsten har en hel del nedfallna träd rapporterats in. Även det försämrar framkomligheten på vissa vägar. Prognosen är att ovädret ska dra över och minska framåt kvällen.

Tänk till innan du ger dit ut i ovädret. Går det verkligen att köra den väg du har tänkt? Kan du vänta med att åka tills ovädret dragit förbi? Kör försiktigt om du måste ut. Och allra helst stanna hemma tills det här är över.

Översvämningar kan påverka fastigheter när vattnat snabbt stiger.

– Gator och parker är ute med alla tillgängliga resurser. En del fastighetsägare på det mest drabbade områdena, Mariehem och Djupbäcken Haga, kanske borde försöka ta sig hem för att se om sina hus, säger gatudriftchef Per Hilmersson.

Brandförsvaret är på plats på Rödäng för att bistå fastighetsägare, samt kommunens avdelning Gator och parker som fokuserar på hantering av Tvärån. En del av Rödängsvägen kommer att stängas för biltrafik medan arbetet pågår.

Nyheten om ovädret uppdateras löpande på www.umea.se/kommun

Mer information

SMHI vädervarningar

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tekniska nämnden vill utveckla strandpromenaden från Västra länken till Kolbäcksbron  26.11.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Tekniska nämnden har fattat beslut om uppdragsplan för 2022, med utgångspunkt från Umeå kommuns övergripande mål. Kommande år prioriterar nämnden insatser för ökad trygghet, utreder förutsättningar för att fortsätta bidra till utvecklingen av den digitala staden och tar fram en plan för att utveckla strandpromenaden på båda sidorna om älven, från Västra länken till Kolbäcksbron.

Bättre förutsättningar att möta elever i stora behov av anpassningar i skolans lärmiljö25.11.2021 14:12:58 CET | Pressmeddelande

En enig för- och grundskolenämnd vill skapa bättre förutsättningar och fler möjligheter att kunna genomföra anpassningar i lärmiljöer och undervisning för att kunna möta elever med stora behov av stöd. Det är grunden för nämndens beslut att göra det möjligt att vid behov organisera utbildning för elever i områdesbaserade eller kommungemensamma resursgrupper. Nämnden säkrar också upp resurser för detta ändamål.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum