Region Örebro län

Ung Företagsamhet får ekonomiskt stöd av Region Örebro län

Dela

Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd fattade i dag beslut om att stödja Ung Företagsamhet Örebro län med 850 000 kronor per år under perioden 2020-2022.

 - Vi ser att Ung Företagsamhet ger positiva effekter för så väl enskilda elever som för samhället i stort, och det är något vi vill stödja under den kommande treårsperioden, säger Torbjörn Ahlin (C), vice ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Ung Företagsamhets, UF, största verksamhet ligger inom gymnasieskolan där elever ges möjlighet att starta, driva och utveckla ett UF-företag under ett läsår.

UF-satsningen har visat sig vara framgångsrik, och enligt uppföljningar är det bland annat 20 procent större sannolikhet att före detta UF-företagare blir egna företagare jämfört med befolkningen i övrigt. En annan effekt av satsningen är att företag startade som aktiebolag av en före detta UF-företagare i genomsnitt omsätter 20 procent mer än jämförbara företag.

Rekordmånga UF-elever

Nu visar prognosen för läsåret 2019/20 att det kommer att finnas 1 100 gymnasieelever som driver UF-företag i länet, vilket är rekordmånga.

 - Genom att ge ekonomiskt stöd till Ung Företagsamhet vill vi bidra till att stärka UF-verksamheten, och ytterligare höja intresset för entreprenörskap och företagsamhet hos eleverna på länets skolor, säger Torbjörn Ahlin.

Nya forum för utveckling

Med hjälp av stödet från Region Örebro län kommer Ung Företagsamhet under de kommande tre åren bland annat att arbeta för att jämna ut skillnader mellan hur de olika kommunerna erbjuder sina gymnasieelever UF-möjlighet, skapa nya forum för UF-utveckling samt fortsätta utvecklingen med arbetet på grundskolan.

Kontakt:

Torbjörn Ahlin, vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 073-842 74 54

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum