Region Örebro län

Ung företagsamhet får utökat stöd av Region Örebro län

Dela
Region Örebro län vill underlätta för länets unga entreprenörer när de ska ta de första stegen in i företagsvärlden. Det görs bland annat genom att utöka bidraget till föreningen Ung Företagsamhet i Örebro län, UF. Under åren 2023-2025 är det årliga bidraget 1,1 miljoner kronor.

Ung Företagsamhets huvudsakliga verksamhet ligger inom gymnasieskolan där elever får möjlighet att starta, driva och utveckla ett UF-företag under ett läsår. Ung företagsamhets vision är att vara Sveriges bästa aktör när det handlar om att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet.

En prognos för läsåret 2022/23 visar att cirka 1 200 gymnasieelever i länet avser att driva ett UF-företag, vilket i så fall är rekordmånga.

- Våra uppföljningar visar att det är större chans att den som drivit ett UF-företag tar steget att starta upp ett riktigt företag än den som inte har UF-erfarenhet. Så genom att stötta UF-verksamheten bidrar vi både i enskilda elevers utveckling inom företagsområdet och till de samhällsekonomiska vinster nya företag ger, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Vid dagens sammanträde beslutade regionala tillväxtnämnden om ett ekonomiskt stöd på 1 100 000 kronor per år i tre år till föreningen. Det är en höjning från det årliga stöd på 850 000 kronor som föreningen fått under de senaste sex åren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum