Åklagarmyndigheten

Ung man begärs häktad för grov våldtäkt på kvinna i Dalsland (obs! uppdaterad)

Dela

Åklagare beslutade under måndagen att begära den unga man som är anhållen sedan i fredags misstänkt för grov våldtäkt på en kvinna i 80-årsåldern i Eds kommun i torsdags häktad. Åklagaren är tillgänglig för media på plats vid Uddevalla tingsrätt efter att häktningsförhandlingarna avslutats.

Den misstänkte begärs samtidigt häktad för brottet sexuellt ofredande i ett fall mot en annan målsägande. Det brottet ska enligt åklagare ha skett före den grova våldtäkten på kvinnan i 80-årsåldern.

Häktningsförhandling kommer att ske med start kl. 9.30 tisdag 26 juli i Uddevalla tingsrätts lokaler.

Målnummer (i Vänersborgs tingsrätt): B 2992-22.

Kontakt

Chefsåklagare Daniel Edsbagge kommer att vara tillgänglig för media på plats i Uddevalla tingsrätts lokaler under cirka en halvtimme efter att häktningsförhandlingarna avslutats.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum