Svenska kyrkan Norrköping

Ung satsning på nyskapande Requiem av Jenkins

Dela

Karl Jenkins Requiem är en ungdomssatsning med ca 40 medverkande instrumentalister och 60 körsångare. Bakom konserten står Svenska kyrkan i Norrköping, SON och De Geer Musik.

Konserten leds av Anna Sköldh, Stefan Fred och Emil Holmberg, som är kyrkomusiker i S:t Olofs församling.

Medverkande körer är Novakören, som är S:t Olofs församlings kör för unga vuxna och SKÖN, studentkören i Norrköping, samt S:t Olofs vokalensemble där åldrarna är blandade.

Orkestern utgörs av elever från De Geer Musik som spelar tillsammans med musiker från SON. Orkesterakademien är symfoniorkesterns satsning på ett samarbete med unga, musikintresserade elever. Tanken är att de elever som spelar orkesterinstrument ska få en egen mentor i symfoniorkestern, där varje läsår innehåller en konsertsatning, den här gången alltså Karl Jenkins Requiem. Johanna Tafvelin, violinist i SON, är mentor och konsertmästare.

Ordet requiem är latin och betyder vila. Det är från början en katolsk mässa med fokus på bön för de avlidna, men har kommit att bli en egen form av konsertverk som ofta uppförs runt allhelgona.

Karl Jenkins requiem är ett nyskapande verk där tonsättaren varvat de traditionella latinska texterna från dödsmässan med japanska haikudikter, ett annorlunda grepp. Förutom stråk, blås och harpa utgör slagverk ett viktigt fundament i verket. Musiken är vacker och storslagen och emellanåt experimentell, med inslag av till exempel tal.

Verket ges vid två tillfällen:

S:t Laurentii kyrka, lördag 9 november 18.00
Hedvigs kyrka, söndag 10 november 17.00
Fri entré

Hör intervjun med elever från De Geer musik i Orkesterakademien:

https://youtu.be/HQ9NpEenGo8

Kontakt:


Emil Holmberg, kyrkomusiker S:t Olofs församling
emil.o.holmberg@svenskakyrkan.se / 011-241431

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Överlevare från Förintelsen berättar om sina upplevelser27.1.2020 09:23:57 CETPressmeddelande

Demokrati- och människovärdesdagarna 2020, som pågår mellan 26 januari till 6 februari, är ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan i Norrköping och Norrköpings kommun. Tillsammans med 19 medarrangörer genomförs föreläsningar, utställningar, samtal, musik med mera, med fokus på demokrati och människovärde. Söndagen den 2 februari kl 17.00, besöker Susanna Christensen, överlevare från Förintelsen, Hedvigs kyrka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum