Solna stad

Unga arbetslösa möter lokalt näringsliv på unik jobbmässa

Dela

I ett unikt samarbete med Unibail-Rodamco, ägare till Mall of Scandinavia, och Arbetsförmedlingen arrangerar Solna stad en jobbmässa den 24 april, för att skapa en mötesplats för unga arbetssökande och näringslivet – med hållbara anställningar som målsättning.

Solna stad bjuder tillsammans med Mall of Scandinavia och Arbetsförmedlingen in företag i Arenastaden för en gemensam jobbmässa den 24 april, efter ett initiativ av Unibail-Rodamco, som äger Mall of Scandinavia. Jobbmässan kommer att vara en mötesplats där unga solnabor mellan 18 och 30 år får möjlighet att träffa representanter för det lokala arbetslivet och söka riktiga jobb på plats.

– Att Solna har så låg arbetslöshet hos unga är resultatet av ett långsiktigt, proaktivt arbete och goda relationer med det lokala näringslivet. Vi hoppas att jobbmässan ska leda till många anställningar för Solnas unga, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Alla besökare på mässan kommer också att få möjlighet att delta i en workshop två veckor innan jobbmässan. Där får deltagarna coachning i hur man förbereder sig inför en anställningsintervju, hur man skapar sin CV och andra viktiga verktyg i jobbsökandet. Jobbmässan äger rum den 24 april på Mall of Scandinavia.

Låg arbetslöshet hos unga i Solna

Arbetslöshet hos ungdomar (18-24 år) är låg i jämförelse med övriga landet. Enligt den senaste mätningen från januari 2018 är 5,4 procent av ungdomar i åldern 18-24 år arbetslösa, jämfört med 6,2 procent för Stockholms län och 9,6 procent i resten av landet.

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum