Dramaten

Unga Dramaten hälsar på i förskolan

Dela

Unga Dramatens föreställning, Den lille girige, extremt fritt tolkad efter Molière, kommer under september och oktober att åka ut på en miniturné på förskolor i Stockholmstrakten. Idag gavs den första föreställningen för ett trettiotal förväntansfulla 4-5 åringar på Förskolan Ängstugan i Spånga.

Marcus Vögeli, Maria Salomaa, Siri Hamari. Foto Sören Vilks.
Marcus Vögeli, Maria Salomaa, Siri Hamari. Foto Sören Vilks.

”Att mer aktivt söka upp publiken är något vi vill fortsätta att utveckla och nu kommer vi direkt till barnens egen verklighet. Det blir komedi i sandlådan, om lille Harpagon, som vill ha alla leksakerna i sandlådan”, säger Ada Berger, regissör och konstnärlig ledare för Unga Dramaten.

Under september och oktober kommer Unga Dramatens föreställning Den lille girige ge sig ut på en miniturné och spela för förskolebarn runt om i Stockholmstrakten. Föreställningen hade premiär på Dramaten 2018 och har därefter, två somrar i rad, spelat på Parkteatern. I rollerna ser vi Siri Hamari, Maria Salomaa och Marcus Vögeli, för regi står Ada Berger, konstnärlig ledare för Unga Dramaten.

Den lille girige är en ha-galen komedi för de yngsta. Harpagon är tre år och vill ha allt. Alla leksaker i leksaksaffären. Alla andras leksaker i sandlådan. Marianne är tre år och vill ha allt. Alla leksaker i leksaksaffären. Alla andras leksaker i sandlådan. Hur blir det när de två möts? Det blir krig. I Unga Dramatens serie ”Unga klassiker” tolkas teaterns tyngsta klassiker för de yngsta. Förutom Den lille girige har Unga Dramaten satt upp Lilla måsen i regi av Tobias Theorell och Lilla Svansjön i regi av Claire Parsons i serien.

Spelas på förskolegårdar för max 50 barn per speltillfälle. Från 3 år.

Sagt i pressen om Den lille girige
Lyhört, roligt och med exakt igenkänning av sandlådelivet.” DN
”Stort skådespel med små medel”
DN
”ur detta skapar Ada Berger och hennes eminenta ensemble en föreställning fylld av espri och brio”
Expressen

Medverkande:
Siri Hamari
Maria Salomaa
Marcus Vögeli

Regi: Ada Berger, konstnärlig ledare för Unga Dramaten


Den lille girige, på förskolor, september/oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Vögeli, Maria Salomaa, Siri Hamari. Foto Sören Vilks.
Marcus Vögeli, Maria Salomaa, Siri Hamari. Foto Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Johan Rockström och Sanna Sundqvist möts i en iscensatt föreläsning om vår stund på jorden29.10.2020 09:01:10 CETPressmeddelande

Hur kommer våra barns och barnbarns planet se ut? Vad kan vi göra i dag för att undvika de värsta katastroferna? Och finns det ett ljus i tunneln till en hållbar och attraktiv värld? Det är frågor som Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, vill besvara i en ny Performance Lecture som nu sätts upp av Dramaten och Nobel Prize Museum. Den 21 november är det premiär för Om vår stund på jorden. Skådespelaren Sanna Sundqvist medverkar och för regi står Ada Berger.

En personlig berättelse om en flykt från en ö i Grekland till hemlandet Sverige21.10.2020 10:23:01 CESTPressmeddelande

Welcome to Sweden är en annorlunda föreställning om möten och vänskap där skådespelaren Lukas Orwin bearbetar sina erfarenheter som volontär på ett flyktingläger på ön Leros och en flykt hem till Sverige. Det personliga tilltalet förstärks av att publiken får lyssna till hans röst i hörlurar vilket skapar en speciell intimitet. Premiär på Elverket den 11 november.

Sista droppen. Belarus(sia) – en kväll till stöd för protesterna i Belarus19.10.2020 11:58:00 CESTPressmeddelande

Just nu pågår läsningar över hela världen av Andrej Kurejtjyks aktuella pjäs Insulted. Belarus(sia) som skrivits under de pågående protesterna i Belarus. Läsningarna sker till stöd för de människor som protesterar på gatorna i Belarus och för landets teaterbransch. Den 27 oktober görs läsningen, med efterföljande panelsamtal, på Dramaten i ett samarbete med Svenska Institutet. Närvarar gör bland andra dramatikern Andrej Kurejtjyk. Sista droppen. Belarus(sia) sänds live och kan ses på Dramaten Play.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum