Norrköpings kommun

Unga entreprenörer hyllades i Norrköping

Dela

Lokal nytändning, interkulturell förståelse och skapandet av magi i hemstaden var sådant som lyftes när unga företagare i Norrköpings kommun prisades vid Unga Entreprenörsgalan under torsdagskvällen.

Charbel Gabro med Intergrera flera; Årets Unga Let's Create Norrköping
Charbel Gabro med Intergrera flera; Årets Unga Let's Create Norrköping

Syftet med galan, som årligen arrangeras av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med Företagarna Norrköping, är att lyfta fram unga företagare och deras innovationer. Under kvällen delades fyra priser ut: Årets Unga Företagare, Årets Unga Let’s Create, Årets Nykomling och Årets Ambassadör.

Årets Unga Företagare tilldelades filmkollektivet Crazy Pictures, skaparna av långfilmen Den blomstertid nu kommer, som bland annat fick priset för att de med stor innovationsförmåga, kontaktnät och positiv drivkraft har skapat magi i sin hemstad. Priset Årets Unga Let’s Create gick till Charbel Gabro på Integrera flera!, som turnerar i hela riket med föreläsningar som sprider kunskap inom inkludering och interkulturell förståelse.

– Det betyder jättemycket att få uppskattning från den stad vi identifierar oss så mycket med. Det känns superkul! , säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Ytterligare två priser delades ut under galan. Årets Nykomling blev Therese Thard med MY GIZMO, som prisades för att med raketfart ha gått från innovation till att etablera en verksamhet med bärande finansiering. Priset Årets Unga Ambassadör tilldelades Anton Dahlöf och Arkösunds hamn för arbetet med att ha lyft en av kommunens viktigaste besöksdestinationer och därigenom även skapat både arbetsplatser för unga feriearbetare och en lokal nytändning. En av prisutdelarna var näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

– Jag känner en otrolig stolthet över Norrköpings unga företagare och det är fantastiskt att få dela ut priser till de här extremt duktiga entreprenörerna som brinner för att utveckla Norrköping, säger Pontus Lindblom. Jag kan inte nog understryka vilken framtidstro och optimism inför morgondagen dessa vinnare inger.

Kontaktpersoner:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40

Olle Tholén
Titel: producent på Crazy Pictures, vinnare av Årets Unga Företagare
Telefon: 076-814 70 91

Kontaktuppgifter finns även att få till övriga pristagare vid förfrågan. Samtliga motiveringar
finns under Dokument.

___________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 070-320 58 85

Bilder

Charbel Gabro med Intergrera flera; Årets Unga Let's Create Norrköping
Charbel Gabro med Intergrera flera; Årets Unga Let's Create Norrköping
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum